5+1 képszerkesztő app az egyszerű tartalomgyártáshoz

A Photoshop talán az egyik legismertebb képszerkesztő program szerte a világon, melynek neve egybe is olvadt a program által kitöltött funkcióval, azonban sokak számára fejtörést okozhat alkalmazása, mivel használatához háttértudásra is szükség van. Most megmutatunk nektek 5+1 olyan ingyenes képszerkesztő applikációt, melynek segítségével egyszerűen készíthettek tartalmat közösségi média felületetekre számítógépen, tableten és okostelefonon egyaránt, többek között marketing célból is.

 

1. Canva

 

Az egyik legszínesebb online képszerkesztő, amit előképzettség nélkül is bárki használhat. Az egyszerű alkalmazhatóság mellett nagy előnye, hogy rengeteg sablon közül válogathat az ember, amelyek nagy része ingyenesen elérhető. Ezen felül a program választéka is igen széles: egészen a social media posztok elkészítésétől, az infografikákon át, logótervezésig szinte minden kreatív ötlet megvalósítható rajta. A sablonok csak iránymutatók, így az ember saját ízlésére formálhatja a szerkesztő segítségével tartalmait és egészen a nulláról indulva akár saját képei felhasználásával kaphat egyszerűen profi munkát.

 

2. Snapseed

 

A Google saját képszerkesztő programja a Snapseed is lehetőséget nyújt a kezdők számára a képszerkesztés világában való elmélyüléséhez. A program ingyenesen megtalálható online, illetve IOS és Android készülékhez applikáció formájában. Az előző szerkesztővel ellentétben a Snapseed a képek finomhangolását teszi lehetővé, hogy olyan összképet érhessen el az ember, ami tetszését kielégíti. A programban lehetőség van kisebb retusálási folyamatok elvégzésére, filterek és effektek kiválasztására, színtónus változtatására, élesítésre és különféle transzformációs műveletek elvégzésére. Remek alkalmazás azok számára, akik szeretnek kísérletezni és játszani egy kép beállításaival.

 

3. Photoshop Express

 

A program elnevezésében megjelenik a már megemlített ikonikus Photoshop és nem hiába, hiszen a Photoshop Express-t nevezhetjük a kistestvérének. Ez az alkalmazás szintén elérhető online és ingyen applikáció formájában. A főbb erényei közé tartoznak a gyorsaság, egyszerűség, átláthatóság, stílusosság és minőség, amivel lehetőség nyílik tökéletesíteni egy-egy képet. Egy tipikusan olyan alkalmazásról van szó, amellyel útközben is könnyedén lehet képeket szerkeszteni. Applikációként való használata nincs internethez kötve, de internet csatlakozás esetén azonnal megosztható az elkészült kép.

 

4. Lightroom

 

A Lightroom az Adobe fejlesztő cég egyik képszerkesztő alkalmazása, a Photoshop és a Photoshop Express mellett. A program annyiban különbözik testvéreitől, hogy amíg az előző két termék esetén minden képnél egyesével kell hangolni a funkciókat és személyre szabni a színezést, ebben az esetben egyszer kell összehangolni az élesítést, árnyékokat, fényességet és árnyalatot, amit elmentve a következő képek esetén is felhasználható. Ez az alkalmazás azoknak ajánlott, akik gyorsan és egyszerűen kívánják posztjaikat közzétenni, valamint közösségi média felületüket szeretnék egységes képekkel feltölteni. Természetesen a megalkotott és elmentett filter változtatható időről időre.

 

5. Pixlr

 

A Pixlr is egy olyan szerkesztőprogram, aminek alkalmazásával saját ízlésünkre formálhatjuk képeinket online és telefonra letöltve egyaránt. Talán több eszköz található meg benne retusáláshoz, homályosításhoz, a hibák kijavításához, mint a Snapseed-ben vagy Photoshop Express-ben. Ezeken felül saját betűtípustárral rendelkezik és feldobhatjuk képeinket különböző matricákkal is, amelyek szintén ingyenesen elérhetőek az alkalmazásban. Előnye, hogy számos oktatóanyag segít eligazodni az alkalmazás funkciói között.

 

+1. Adobe Spark

 

Az Adobe család tagjaként a vizuális tartalomgyártás egyik meghatározó szereplője. Adobe Sparkkal könnyedén készíthető grafika és kisebb videó is a social media platformokra percek alatt, mint pl. üzleti célú Facebook oldalra. A megannyi alap sablon és betűtípus kiválasztása után professzionális végeredmény kapható, de céges arculat kialakításához is tökéletes lehet. Különbség az előzőekhez képest, hogy egyedi animációk készíthetőek el, amelyekkel különlegessé tehető egy történet vagy képmontázs.  

 

Összegzés

 

Fontos megemlíteni, hogy a fent kiemelt képszerkesztő alkalmazásoknak csak az alapmodellje ingyenes (freemium), ahhoz hogy az alkalmazást teljeskörűen lehessen használni, a különféle prémium jellegű funkciókat meg kell vásárolni. Természetesen a képszerkesztő appokat a teljesség igénye nélkül gyűjtöttük össze úgy, hogy mindenki találjon számára megfelelőt, illetve nem csak a Facebook felületére készíthetők képek, hanem weboldalra is.

Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)