« Vissza

A videó marketing segít a honlapra terelésben – de csak ha követjük a trendeket!

Online marketing

Ne kerülgessük a forró kását: a videó a legeredményesebb online tartalom. Minden közösségi oldal algoritmusa a videóknak biztosít legnagyobb elérést, így a honlapok forgalmának növelésében is kulcsszerepe van. A számok nem hazudnak: a felnőtt emberek 80 százalékát győzte már meg videó legalább egy termék vagy szolgáltatás vásárlásáról. A hatásos felvételek a SEO fontos részévé váltak, épp ezért a videó most már kihagyhatatlan a digitális marketing stratégiából. Na de milyen trendek alapján tervezzünk? Ebben segít a Marketing Insider Group összeállítása a nemzetközi kutatások eredményeiről – lássuk a legfontosabb tudnivalókat!

1, Élő videó

A különböző videótípusok között is súlyoznak a közösségi oldalak és keresők algoritmusai, és mindenhol ugyanaz a végeredmény: az élő videók kapják a legnagyobb elérést. Ezt a trendet a koronavírus-járvány csak erősítette.

A Facebookon átlagosan háromszor több ideig nézik az élő videókat, mint az előre felvett tartalmakat, illetve az élőzések hatszor több interakciót váltanak ki. Ehhez képest a cégek mindössze 28 százaléka használja ki az élő videózás lehetőségét.

2, Videókészítés telefonnal

Nem véletlen, hogy az Apple óriási energiákat fordít a #ShotOniPhone kampányra. Az okostelefonok kamerái olyan szintre fejlődtek, hogy csak a profi tartalomgyártók veszik észre a különbséget egy hagyományos kamerával és egy mobillal készült felvétel minősége között.

Az utóbbi évek csúcskészülékeinek meg sem kottyan a 4K videók készítése, így a technológia már nem lehet kifogás. Ha videózni akarunk, nincs szükség plusz befektetésre, csak vegyük elő a telefonunkat!

3, SEO-optimalizálás

Nem elírás: egy videó 53-szor (!) nagyobb valószínűséggel generál megjelenést a keresők első találati oldalán, mint a többi hagyományos SEO-praktika. A Google a keresések 26 százalékánál ajánl videókat találatként, a videók pedig több kattintást is kapnak, mint a hagyományos találatok.

4, Vlog

A történetmesélés mindig óriási erejű volt, és az is marad. A személyes tartalmak sokkal inkább aktivizálják a közönségünket, mint bármi más – ezért olyan népszerűek a vlogok. Egy területen pedig kiemelkedő eredményei vannak: a YouTube-on az utazós vlogok 4-szer több aktivitást generálnak, mint az utazással kapcsolatos egyéb tartalmak.

5, Sztori

A 24 órán belül eltűnő történetek kihagyhatatlanok a közösségi oldalakon. Természetesen ezen a területen is a videók kapják a legnagyobb elérést. Különösen eredményesek a kérdezz-felelek sztorik, főként amikor a legérdekesebb és legtöbbet feltett kérdésekre videóban kapnak választ a követők.

6, Videó feliratozása

A Facebookon 85 százalékában némítva nézik a videókat, és a többi közösségi oldalon is rendkívűl nagy többségben hang nélkül, vagy alacsony hangerő mellett tekintik meg a felvételeket. A videós hirdetéseket az emberek 12 százalékkal tovább nézik, ha feliratozva vannak. Kihagyhatatlan a videók feliratozása, ha eredményt akarunk elérni.

Kapcsolódó cikkek