« Vissza

A legnépszerűbb videószerkesztő módszerek a TikTokon – 2. rész

Online marketing

A Facebook-, az Instagram- és a YouTube-videóknak is vannak bevált praktikái, íratlan szabályai, népszerű filterei, stb., de a TikTok kapcsán még sokakban vannak kérdőjelek. Még olyanokban is, akik egy ideje már használják a villámgyorsan fejlődő közösségi oldalt. Aki TikTok-marketingben gondolkodik, annak a Hootsuite listája kötelező irodalom, hiszen összeszedték a legnépszerűbb videószerkesztő módszereket. Cikksorozatunkban ebből a kínálatban szemezgetünk, az első rész után jöjjön a második adag tipp.

 

Ugorjunk!

 

Ez a trükk elképesztően egyszerű, mégis nagyon látványos. Mindössze két felvétel kell hozzá, amelyen egyaránt felugrunk, majd földet érünk. Az első felvételt ott vágjuk el, ahol már az ugrás után kezdünk visszaesni a földre, majd a vágás után a második felvétel onnan kezdődjön, amikor kezdünk visszaesni a földre. A végeredmény olyan lesz, mintha egy ugrással teleportálnánk.

 

Pro tipp: az igazán figyelemfelkeltő végeredményhez érdemes úgy felvenni a két videót, hogy a kamera/telefon is mozogjon fel, majd le – pont úgy, mint a felvett személy. A tökéletes végeredményhez kell egy kis gyakorlás, de megéri!

 

Villámgyors átalakulás

 

Az első cikkben már említettük az előtte-utána videókat, de ott a vágáshoz a kezünket a kamerára kellett tenni, majd onnan elvenni, így hihetetlenül egyszerűvé vált a felvétel.

 

Most jöjjön a profibb és nehezebb megoldás: két teljesen eltérő külső – öltözet, smink, frizura, stb. – megjelenítéséhez ugyanazt a mozdulatot folytassuk, pont onnan, ahol a vágás előtt befejeztük.

 

Ehhez persze nagyon kell figyelni a teljes testtartásra, de ha sikerül, záporoznak a lájkok és az elismerő kommentek.

 

Ha ihletet gyűjtenénk a trükkhöz, nézzük át a #handsupchallenge és a #infinitychallenge hashtagekhez tartozó videókat.

 

Feliratozás

 

A Facebookon és az Instagramon azért terjedt el a videók feliratozása, mert sokan némítva nézik a videókat, különösen a Facebookon. A TikTokon ez kevésbé jellemző, ettől még nem árt, sőt, kifejezetten előnyös a feliratozást választani. Különösen informatív videóknál, illetve akkor, ha a beszélő személyt nem látni, csak hallani.

 

Sláger használata

 

A közösségi oldalakon csak akkor lehetünk biztosak abban, hogy nem tiltják le a zenével is feldobott videónkat, ha stock zenét használunk, vagyis jogtiszta tartalmat.

 

A TikTok világsikerének egyik titka, hogy ebben az alkalmazásban olyan zenekönyvtár áll rendelkezésünkre, ahol a legnagyobb slágereket is nyugodtan választhatjuk.

 

Bármilyen is a tartalmunk, egy aktuális sláger mindig nagyot dob rajta – persze csak akkor, ha a zene stílusa illik a videóhoz.

 

Vágás zenére

 

Használhatunk tehát slágereket, de ne elégedjünk meg azzal, hogy a háttérben a kedvenc zenénk szól. Ha több videóból vágjuk össze a végeredményt, akkor ügyeljünk arra, hogy a zene ritmusára jelenjenek meg az új felvételek.

Kapcsolódó cikkek