« Vissza

A legjobb linkrövidítő WordPress-bővítmények

Wordpress tárhely

WordPress webtárhelycsomagjaink

Egyszerű, de nagyszerű trükk a linkrövidítés, hiszen a hosszú és bonyolult URL-ekből akár egyéni igényre szabható, megjegyezhető linkek varázsolhatók. Korábban már listába szedtük a legjobb linkrövidítő szolgáltatásokat, most viszont a WPBeginner segítségével azokat a szolgáltatásokat vesszük sorra, amelyek rendelkeznek WordPress-bővítménnyel.

 

Pretty Links

 

Ezt a szolgáltatást már a WordPress Tárhely gyorstalpaló cikksorozatban is ajánlottuk, hiszen a legnépszerűbb és legegyszerűbb WordPress-bővítménynek számít a linkrövidítők piacán.

 

A WordPress Vezérlőpultról egy kattintásra leszünk minden rövidített linktől, amelyek a a prémium verzióban még címkézhetők és kategorizálhatók is, illetve automatikus linkelés is lehetséges, vagyis bizonyos kulcsszavak a WordPressben történő szerkesztés során automatikusan linkelnek egy korábban kiválasztott linkre.

 

A fizetős szolgáltatás részletes statisztikát kínál, de az ingyenes verzió is megfelel az általános igényeknek, a felület pedig rendkívül felhasználóbarát.

 

Ár: itt érhető el az ingyenes verzió, a fizetős verziók évi 249 dollártól indulnak. (2024. februári adat)

 

Bitly

 

A klasszikus, böngészőből elérhető linkrövidítők között a Bitly a legnépszerűbb, és versenytársaival szemben van még egy előnye: egyedüli szolgáltatóként rendelkezik WordPress-bővítménnyel. A bővítménnyel nem csak rövidíteni lehet a linkeket, a rövidített linkekre történő kattintások számát is megmutatja.

 

A Bitly segítségével akár QR-kód is készíthető a linkekhez, illetve linkgyűjtő oldalt is létre lehet hozni. A fizetős verzióval saját domain is felhasználható a linkrövidítéshez. A fizetős verzió analitikája a kattintások forrását is jelzi.

 

Ár: itt érhető el az ingyenes verzió, a profi felhasználáshoz 8 dollártól indulnak a havidíjak. (2024. februári adat)

 

URL Shortener by MyThemeShop

 

Ez az ingyenes WordPress-bővítmény azért népszerű, mert rendkívül kis helyet foglal, így nem lassítja a honlap betöltését – ez a Google kapcsán ugyan már nem alapvető SEO-követelmény, de a honlap látogatóinak fontos.

 

A linkek rövidítése és szerkesztése mellett itt is van lehetőség automatikus linkelésre a honlapon, illetve a linkelés során történő átirányítási típust is ki lehet választani.

 

Kezdő honlapkezelők számára kifejezetten ajánljuk a bővítmény használatát.

 

Ár: ingyenes. (2024. februári adat)

 

URL Shortify

 

Ez a WordPress-bővítmény is teljesen ingyenes és remek alternatívája az eddigi ajánlatoknak.

 

Segítségével a Vezérlőpulton lehet rövidített linkeket készíteni és szerkeszteni, valamint szintén van lehetőség az átirányítási típus kiválasztására. A rövidített linkek kategóriákba is csoportosíthatók a bővítménnyel.

 

Ahhoz képest, hogy ingyenes bővítmény, kifejezetten részletes statisztikákkal szolgál a rövidített linkek kapcsán, a kattintások száma mellett jelzi például a kattintási előzményeket és a kattintások forrását több szempont (böngésző, eszköz, hivatkozó, stb.) alapján.

 

Ár: ingyenes. (2024. februári adat)

 

A legjobb Google Workspace-bővítményekről szóló összefoglalónkat itt találja.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek