« Vissza

Email fiókok kezelése a cPanel felületén

AlapokE-mailcPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

Ez a funkció teszi lehetővé azt, hogy a meglévő postafiókok kapcsán különféle beállításokat, módosításokat eszközölhessünk. Ez a menüpont az gombra kattintva érhető el, majd az alábbi képen látható módon kerül megjelenítésre:

A rendszerfelhasználó e-mail fiókjának kezelése

A  gombra kattintva megjelennek a felvett email címek listája, melynek része az ún. rendszerfelhasználó is. A rendszer akkor hozza létre a cPanel-fiók rendszerfelhasználói e-mail fiókját, amikor a Rackhost.hu létrehozza a cPanel-fiókját. Könnyen felismerhető, hiszen betűk és számok halmaza, továbbá szerepel mellette a „Rendszer” szó is. Ebbe a fiókba is be lehet lépni a és gombokkal, ott pedig meg lehet nézni, hogy milyen levelek érkeztek rá.

Fontos:

 • Érdemes időnként ellenőrizni ezen fiók tartalmát is, mert olyan levelek érkezhetnek ide, amit félrecímeztek. Ha például teszt.domain.hu az email cím, amivel rendelkezünk, ám valaki a test.domain.hu- ra küld levelet, akkor az a rendszerfiókba fog érkezni.
 • Az menüpont alatt meg lehet változtatni az alapértelmezett fiókot, hogy hová kerüljenek továbbításra az egyes hibásan címzett leveleket.
 • A fiók rendszerfelhasználói e-mail fiókját nem lehet átnevezni, törölni vagy kvótát beállítani. Javasoljuk, hogy hozzon létre egy külön e-mail fiókot a napi használatra.
 • Az e-mail fiókot nem nevezheti át, és nem változtathatja meg a címét. 

Ha a gombra kattint, a következő adatok, funkciók láthatók:

 • Az email fiók neve.
 • Jelenlegi tárhely használat.
 • A rendszer által kezelt címjegyzék megosztása – ha kapcsolót leállítja, akkor csak az alapértelmezett cím használhatja.
 • A rendszer a létrehozott postafiókokat UTF- 8 kódolásban tárolja a rendszer.
 • Plusz címzéshez hozzon létre mappákat – a plusz címzés plusz karaktert ad az e-mail fiók felhasználóneve után.

E-mail fiók kezelése

A gombra kattintva a domaines email címek mellett a  következő fiókkezelési beállítások közül is választhat:

1. A felület I Want To… szakaszában kiválaszthatja a következőket:

 • Email tárhely felszabadítása – Itt van lehetőség szűrni a létrehozott postafiókokra és lehet törölni az alábbi szabályok alapján: 1 évnél régebbi levelek, 30 MB- os van annál nagyobb levelek, legutóbb megtekintett, összes levél, egyéni szabály beállítása.
 • Email szűrők kezelése – Ez lehetővé teszi, hogy szabályokat hozzon létre a fiókba érkező e-mailek szűrésére az gombbal. Az alábbi panelen számos dolgot lehet beállítani, mint például mihez kapcsolódjon a szabály, mit tartalmazzon és ha van olyan levél, ami tartalmazza a beállítást, az hová kerüljön például.

Postafiókok

2. A felület Konfigurálás szakaszában az alábbi lehetőségek közül lehet választani:

 • Eszközök csatlakoztatása – Ezzel beállíthatja levelezőprogramját a cPanel e-mail címének elérésére.
 • Naptárak és névjegyek konfigurálása – Ezzel elérheti a naptárakat és névjegyeket személyes eszközein. A beállításokhoz szükséges paraméterek az alábbi épen láthatók és a felhasználónév helyére mindig a teljes email címet fel kell venni, továbbá az URl címekbe a mail. után a domain neve kerüljön:

Postafiókok

Biztonság

Ezzel a funkcióval módosíthatja a fiók jelszavát. Adjon meg egy biztonságos jelszót az Új jelszó szövegmezőbe. Amennyiben egy nagyon erős, feltörhetetlen jelszót szeretne, akkor kattintson a gombra és a rendszer felkínál egyet.

Tárhely (Storage)

Az e-mail fiók kvótája meghatározza a fiók által tárolható levelek mennyiségét. Ha a fiók túllépi ezt a korlátot, a rendszer minden beérkező levelet visszaküld a feladónak. Emellett üzenetet küld, amely szerint a címzett postafiókja megtelt. Itt beállíthatjuk manuálisan is, hogy a rendelkezésre álló kapacitásból mennyit szabunk ki, de megadhatjuk azt is, hogy korlátlanul használja azt egészen addig, míg el nem fogy.

Természetesen ebben a hasábban látszik az is, hogy jelenleg mekkora tárhely területet használ fel a postafiók a rendelkezésre álló, kiszabott erőforrásból.

Korlátozások

Ezzel a funkcióval engedélyezheti vagy tilthatja le a felhasználók bejelentkezési, levélfogadási vagy levélküldési lehetőségeit. 

Opciók Engedélyezés Felfüggesztés Várakoztatás
Bejövő levelek fogadása A szerver minden bejövő üzenetet fogad a fiókhoz. A kiszolgáló elutasítja a fiókhoz érkező bejövő üzeneteket. Hiányzó opció
Kimenő levelek küldése A kiszolgáló a fiókhoz tartozó kimenő üzeneteket fogadja. A kiszolgáló elutasítja a fiók kimenő üzeneteit. A rendszer a kimenő üzeneteket várakoztatja.
Bejelentkezés A szerver engedélyezi a bejelentkezést a felhasználó számára. A kiszolgáló letiltja a felhasználó bejelentkezését. Hiányzó opció

Megjegyzés:

 • Ha a Kimenő e-mailek küldése beállítást Várakoztatásról Engedélyezésre módosítja, a kiszolgáló az összes várakozó üzenetet kézbesíti.

Plusz címzés

A plusz címzés egy plusz karaktert ad az e-mail fiók felhasználóneve után. Az e-mail fiók felismerné ezeket az üzeneteket, és a listás postafiókba helyezné őket.

Beállíthatja, hogy a rendszer hogyan kezelje a plusz címeket, ha a megfelelő mappa még nem létezik. Válassza ki az alábbi beállítások egyikét:

 • Mappák automatikus létrehozása. – Amikor olyan e-mailt kap, amely plusz címzést használ, és a mappa még nem létezik, a rendszer új mappát hoz létre az üzenet számára. A rendszer az üzenetet ebbe az új mappába kézbesíti.
 • Ne hozzon létre automatikusan mappákat. – Amikor olyan e-mailt kap, amely plusz címzést használ, és a mappa még nem létezik, a rendszer nem hoz létre új mappát. Ehelyett a rendszer az üzenetet a Bejövő levelek mappába kézbesíti.

Mentse vagy törölje a módosításokat

A felület alján a következő műveleteket végezheti el:

 • Maradjon ezen az oldalon, miután az E-mail beállítások frissítése gombra kattintottam – Válassza ezt a lehetőséget, hogy az E-mail beállítások frissítése gombra kattintás után is ezen a felületen szeretne maradni.
 • Vissza – A jelenlegi módosítások törlése. Ezzel visszatér az Email fiókok felületre.
 • E-mail beállítások frissítése – A fiók frissítése a megadott módosításokkal.

E-mail fiók törlése

Ezzel a funkcióval véglegesen eltávolíthatja az e-mail fiókot és annak adatait. Amikor az E-mail fiók törlése gombra kattint, egy megerősítő üzenet jelenik meg. Kattintson a Törlés gombra a fiók eltávolításához.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek