« Vissza

Jelszó és biztonság a cPanel felületén

AlapokcPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

Napjainkban egyre fontosabbá válik az adataink védelme, mivel az internet használatának széleskörű elterjedésével megszaporodtak az adathalász visszaélések is. Ez a veszély fenyegetheti a weboldalunkhoz, levelezésünkhöz kapcsolódó tartalmakat is és fontos, hogy óvintézkedéseket tegyünk annak érdekében, hogy ezekhez illetéktelen felek ne férjenek hozzá. Az egyik lehetőség, amellyel védekezhetünk az esetleges feltörések ellen az az erős és biztonságos jelszó választása fiókjainkhoz.

Erős jelszó létrehozása

Az általunk kínált cPanel felületen magának a fióknak a jelszavát egyelőre nem lehet módosítani, így a megadott felhasználónév- jelszó párossal sem lehet belépni, kizárólag a Rackhost fiókban található és gombbal hajtható végre ez a folyamat és ennek is biztonsági okai vannak. Azonban a cPanelen belül létrehozott postafiók, adatbázis- felhasználó, FTP- felhasználó és WordPress fiók jelszavának beállításánál igenis számít, hogy mit állítunk be. Általában az erős jelszó ismérvei a következők:

  • Legyen minimum 8 karakter hosszú, ám minél hosszabb, annál jobb
  • Legyen benne kisbetű és nagybetű is
  • Számok és speciális karakterek (például %) kombinációját is tartalmazza
  • Ezen felül minden felhasználóhoz más jelszót állítson be, ne hagyjon támadási felületet azzal, hogy ugyanazzal a jelszóval több fiókhoz is hozzáférnek

Jelszógenerátor

Amennyiben Ön esetleg nem tud megfelelő jelszót kitalálni, mely a fent említett paramétereknek megfelel, akkor a segítségére lehet a cPanelbe beépített jelszógenerátor, amely az alább látható módon jelenik meg:

Azon beállítások, hogy milyen hosszú legyen és miket tartalmazzon a Speciális beállítások feliratra kattintva érhetők el, tehát személyre tudja szabni a végeredményt, amelyet a fenti panelben talál. Ez a lehetőség a cPanelen belül minden olyan felületnél rendelkezésre áll, ahol jelszót lehet beállítani.

Végezetül nagyon fontos, hogy ezen jelszavakat feljegyezzük egy olyan helyre, ahol megtalálhatjuk, azonban, ha mégis elveszne vagy elfelejtenénk őket, akkor azok módosítására van lehetőség a cPanelbe való belépést követően. Ennek metódusát az egyes cPanel funkciókat részletező cikkekben találják.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek