« Vissza

Alapértelmezett email cím beállítása a cPanel felületén

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

A cPanel felületen lehetőségünk van egy alapértelmezett e-mail cím (gyűjtőcím) beállítására, amelynek lényege, hogy a tartományra (domainre) vonatkozóan fogad leveleket ( ……….@tartomany.hu ), legyen annak bármilyen előtagja (felhasználóneve).

 

Gyakorlatilag így az alapértelmezett cím fogadja a meglévő e-mail címekre érkező üzeneteket, úgy is ha azok előtagjában (felhasználónévben) elírás vagy más szerepel. Ha például az Ön e-mail címe a felhasznalo@valami.hu, de a küldő a felhasznal@valami.hu címre ír, Ön az alapértelmezett címen kapja meg az üzenetet.

 

Megjegyzés:

  • Ha a spamküldők az Ön tartományát célozzák meg, és Ön egy alapértelmezett címre továbbítja a leveleket, akkor az a cím nagy mennyiségű spamet kaphat.
  • A tartományi továbbítók felülbírálják a tartomány alapértelmezett címét. 

 

Mi az alapértelmezett cím?

Az Alapértelmezett cím funkció lehetővé teszi, hogy beállítson egy e-mail címet azzal a céllal, hogy rögzítse a domainjéhez társított érvénytelen e-mail címekre küldött összes e-mail üzenetet, például az elírási hibás vagy nem létező címekre küldött üzeneteket. Lehetősége van arra is, hogy eldöntse, hogyan kezelje ezeket a bejövő e-maileket.

 

Megjegyzés: Az alapértelmezett címek nem azonosak a rendszer alapértelmezett e-mail fiókjával.

  • A rendszer a rendszer alapértelmezett e-mail címét használja a rendszer vagy a szkript által generált üzenetek feladójaként.
  • A rendszer alapértelmezett címének kezeléséhez keresse meg a szerkeszteni kívánt e-mail címet a cPanel e-mail fiókok felületén (cPanel ” Főoldal ” E-mail ” E-mail fiókok), és kattintson a Kezelés gombra.

 

Alapértelmezett cím beállítása

A domain alapértelmezett címének beállításához vagy frissítéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

 

1. A cPanel Kezdőlapján válassza az Email szakaszt, majd alatta az Alapértelmezett cím lehetőséget.

2. Összes irányítatlan e-mail küldése a következő tartományhoz: menüből válassza ki azt a tartományt (domain nevet), amelyhez alapértelmezett címet kíván beállítani vagy frissíteni.

3. Válasszon egyet az elérhető lehetőségek közül a felsorolásból.

  • E-mail elvetése… (Alapértelmezett) első opció be van jelölve. Ügyeljen arra, hogy a Hibaüzenet mezőbe írjon be egy automatikus válaszüzenetet, hogy a potenciális jogos feladók tudják, hogy érvénytelen címet küldtek.
  • A Továbbítás e-mail címre opció lehetővé teszi, hogy megjelöljön egy érvényes e-mail címet, amely képes tárolni ezeket a „téves” e-maileket.

A Speciális beállítások lehetőségre kattintva további három lehetőséget tár fel:

  • A Rendszerfiókba továbbítás automatikusan az általános rendszer e-mail címére irányítja az érvénytelen címekre küldött e-maileket.
  • A második lehetőség a Pipe to a Program . Ez lehetővé teszi, hogy az ilyen típusú hibásan irányított e-maileket a saját könyvtárához képest egy másik mappában tárolja. A mezőben meg kell adnia egy korábban létrehozott mappa relatív elérési útját.
  • Az utolsó lehetőség Az e-mailek elvetése(Nem javasolt) . Ez nem ugyanaz, mint az első megbeszélt lehetőség, mert nem küld választ a feladónak (a feladó nem fogja tudni, hogy a kézbesítés sikertelen volt.). Ezért ez a lehetőség általában nem ajánlott.

5. Kattintson a Módosítás gombra.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek