« Vissza

Mail kliens beállítása a cPanel felületén

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

A Levelező kliens beállítása felület segítségével konfigurálhat egy levelezőprogramot egy adott domaines e-mail cím eléréséhez. A levelező kliens lehetővé teszi, hogy e-mail fiókját egy URL-cím meglátogatása helyett (A cPanelhez kapcsolódó Webmail linkjét ide kattintva nyithatják meg) egy alkalmazásból érje el a számítógépén vagy mobileszközén (például az Apple® Mail kliens). A beállítások szükséges felületet a következő módon érheti el:

cPanel belépés → E- mail fiókok → A létrehozott postafiók sorában a “Connect Devices” gomb

Előfeltételek a beállításhoz

Exchange ActiveSync

Ha az Exchange ActiveSync használatával egyszerre szeretne naptárakat, névjegyeket és e-maileket beállítani egy Android-eszközön, akkor a következő táblázatban szereplő paramétereket kell felhasználnia:

 • Felhasználónév: teljes email cím
 • ActiveSync: mail.azondomainneve.hu

Postafiók manuális beállítása kliensben

Az alábbi táblázatban szereplő adatokkal tudja manuálisan beállítani a postafiókot a kliensében:

 • Felhasználónév: teljes email cím
 • Bejövő/Kimenő kiszolgáló neve: mail.azöndomainneve.hu

A fenti portok mind SSL/TLS beállítást jelentenek, azaz biztonságos kapcsolatot létesítenek. Vannak azonban olyan portok, amelyek nem a biztonságos kapcsolatot teszik lehetővé. Ezeket nem ajánljuk, azonban tájékoztatásképp alább olvashatják őket:

 • IMAP: 143
 • POP3: 110
 • SMTP: 25

Arra is van lehetőség, hogy ezeket a beállításokat elküldje a saját email címére (ebbe a panelbe bármit megadhat, nem fontos a domaines email címet, amit be akar állítani a kliensben, mert arra az email címre automatikusan kimegy ez a levél). Ezt a panelt a paramétereket tartalmazó táblázat alatt találja meg az Email Instructions cím alatt. Miután beírta az email címet, kattintson a Küldés gombra.

Mail kliens automatikus konfigurációs szkriptek

A cPanel automatikus konfigurációs szkripteket kínál a leggyakoribb levelezőprogramokhoz, többek között a következőkhöz:

 • iOS for iPhone/iPad/iPod and MacOS® Mail.app®
 • Windows Live Mail® 

A szkripteket a beállítási felület tetején fogja megtalálni és a Protokollok oszlopból tölthetők le a feliratra kattintva. A telepítés lépései a következők:

1. Keresse meg a levelezőprogramját a Mail Client Automatic Configuration Scripts (Automatikus konfigurációs szkriptek) szakasz Application (Alkalmazás) részében.

Megjegyzés: Ha nem látja a levelezőprogramját, akkor helyette manuálisan kell konfigurálnia.

2. Válassza ki a levelező kliens alkalmazás szkriptjét a levelező kliens melletti Protokollok listából. Ha például Windows Live Mail® klienst szeretne beállítani IMAP over SSL/TLS protokollal, kattintson az IMAP over SSL/TLS elemre a Windows Live Mail® sorban. Egy új ablak jelenik meg az utasításokkal.

Fontos: Erősen javasoljuk, hogy a Secure SSL/TLS beállítás használatát. Ez a beállítás fokozott biztonságot nyújt.

3. Tekintse át a rendszer utasításait, majd a folytatáshoz kattintson a Tovább gombra. A rendszer ezután megkísérli letölteni a szkriptet.

Fontos: A Folytatás gombra kattintva a megfelelő konfigurációs szkript automatikus letöltésére kerül sor. Ha a böngészőben letiltotta az automatikus letöltést, a folytatáshoz engedélyeznie kell azt.

4. Futtassa az automatikus konfigurációs szkriptet. Ezt kétféleképpen teheti meg:

 • Ha a böngésző a parancsfájl megnyitására, futtatására vagy mentésére kéri, a folytatáshoz válassza a Futtatás vagy a Megnyitás lehetőséget.
 • Ha a böngésző nem kéri a parancsfájl megnyitását, futtatását vagy mentését, keresse meg a parancsfájlt a számítógép Letöltések mappájában, és futtassa azt.

5. A rendszer megkérdezheti, hogy biztosan szeretné-e telepíteni a parancsfájlt. A telepítés folytatásához válassza a Folytatás vagy az Igen lehetőséget.

6. A rendszer kérheti az e-mail fiók jelszavát. Adja meg a jelszót, és kattintson a Telepítés gombra.

Megjegyzés: Adja meg az e-mail fiók jelszavát, ne a számítógépét.

7. Amikor befejezte a folyamatot, a levelezőprogramja megnyílik, és bejelentkezik az e-mail fiókjába.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek