« Vissza

Mail szerver

E-mailSzerver

Üzleti email csomagjaink

Az e-mail szerver hasonlóan kezeli az üzeneteket, mint a postás, aki begyűjti a kimenő leveleket egy ház lakóitól. Ahogy a postás sem viszi ki személyesen a leveleket a címzetteknek, úgy az e-mail szerver is arra van konfigurálva, hogy felvegye a kapcsolatot más szerverekkel, amelyek segítségével képes azokat eljuttatni a célhálózatokba. Ezután a leveleket már a célhálózat e-mail szervere kezeli, és az juttatja el az üzeneteket azok végleges helyére, a postaládába.

A legtöbb internetszolgáltató felajánl egy e-mail szervert az előfizetőinek, így a magánszemélyeknek ritkán kell bajlódnia saját e-mail szerver felállításával. A szervezetek, függetlenül a mérettől, jelentős előnyt szerezhetnek abból, ha saját e-mail szervert installálnak fel, mivel így összehasonlíthatatlanul nagyobb testreszabhatóságot tudnak biztosítani, mintha az internetszolgáltató megkötné a kezüket. Amellett, hogy a saját e-mail szervernek vannak magától értetődő előnyei is (például: postaláda nevének megválasztása, automatikus válaszlevél, a levelezési lista rugalmas kezelése), a költséget is jelentősen mérsékli, mivel nem kell fizetnünk egy külső szolgáltatónak minden alkalommal, amikor aktiválni akarunk egy új e-mail címet.

Néhány esetben a DHCP (dinamikus állomáskonfiguráló protokoll: számítógépes hálózati kommunikációs protokoll) szerver software már integrálva van az adott hardware-be, például a router/switch hibridekbe. Ezek az eszközök lehetővé teszik a LAN-on keresztüli internetes megosztást, amennyiben rendelkezésre áll egy szélessávú kapcsolat. Ezenfelül arra is konfigurálhatók, hogy a saját, belső DHCP-jük használatával kijelöljenek IP címeket a helyi hálózaton. Ez rendkívül megkönnyíti az új gépek hozzáadását a lokális hálózathoz, vagy éppen a régiek eltávolítását a rendszerből, mivel nem igényel semmiféle további konfigurációt. Ehhez hasonlóan egy LAN-on levő különálló host is képes végrehajtani ugyanezt a feladatot egy DHCP szerver software futtatásával. Ilyen software-ek például Vicomsoft DHCP szervere Windowsra és Mac-re és a SimpleDNS Plus Windowsra.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek