« Vissza

Fax szerver

Szerver

Szerver hoszting csomagjaink

A fax szerverek sok szempontból hasonlóak az e-mail szerverekhez. Mind a kettő szervertípus hídként szolgál a beérkező és kimenő üzenetek között, és mindkettőnek át kell irányítania a beérkező üzenetet annak rendeltetési helyére. Az e-mail szerverek esetében ez a rendeltetési hely lehet egy postaláda, vagy egy konkrét felhasználó. A fax szerverek leginkább a kicsi, egyszereplős technikai környezetnek felelnek meg, ahol gyakori, hogy a fogadó számítógép az üzenet egyetlen rendeltetési helye, ezért a fax szerverek esetében nem beszélhetünk postaládáról. A fax szerverek üzleti környezethez lettek tervezve, hogy párhuzamosan működjenek az e-mail szerverrel, a beérkező faxokat pedig a konkrét rendeltetési helyükre, az egyes felhasználókhoz továbbítsák.

Egy jól megtervezett fax szerver rendelkezhet olyan kényelmi funkciókkal, amelyekkel olajozottabbá tehető a munka. Ilyen hasznos funkció például a közvetlen nyomtatás is. Az ilyen fax szerverek a kimenő üzenetek esetében is rendelkezhetnek olyan előnyökkel, mint az ütemezett faxküldés több címzettnek egyidejűleg, vagy az automatikusan küldött válaszüzenet, bizonyos beérkező igénylésekre.

A vállalati fax szervereknek meg kell küzdenie a nagyszámú kimenő üzenettel is, amik számos különböző felhasználótól származhatnak. Egy minőségi fax szerver egyik legfontosabb jellemzője, hogy ezt a rá nehezedő nyomást, milyen hatékonysággal képes kezelni, és emellett fenn tudja-e tartani a megfelelően alacsony késleltetésű munkavégzést.

A kifinomultabb fax szerverek rendelkezhetnek szorosabban integrált elektronikus üzenetküldő rendszerekkel, például e-maillel is. Ezzel a szolgáltatással a fax szerverek átmenetet képeznek az anakronisztikus papír alapú dokumentumok és a modern elektronikus dokumentumok között.

A fax szerverek sok mindenre használhatók fel, amennyiben az üzenetküldés valamilyen formájáról van szó. Fax szerverek széles skálája áll rendelkezésre, annak megfelelően, hogy otthon, egy kis irodában, vagy akár egy nagyobb vállalkozásban kívánjuk felinstallálni, ezért ideális választás magánszemélyeknek és cégeknek egyaránt.

Kapcsolódó cikkek