« Vissza

TOP 5 tevékenység, amiért megbüntethet a Google

SEO

Honnan lehet tudni, ha a Google büntette az oldalt? Egyáltalán mik azok a tevékenységek, melyekért büntetést kaphatunk? Számtalan ehhez hasonló kérdéssel találkozunk, ezért összegyűjtöttük, hogy melyek a büntetendő tevékenységek a Google szempontjából.

 

1. Duplikált tartalom

Mára már a Google nem kimondottan bünteti, azonban érdemes lehet kezelni a duplikált tartalmakat. Az egyik leggyakoribb, visszatérő hiba a kezdők részéről, hogy ugyanazt a tartalmat többször is elhelyezik az oldalukon. Ezt tovább súlyosbíthatja, ha nem saját maguk által gyártott tartalomról van szó, hanem más oldalakról emelik át egy az egyben.

 

2. Azonos hivatkozás

Szintén büntetendő az is, ha nem a tartalmat duplikáljuk, hanem kvázi a hivatkozásunk jelenik meg ugyanazzal a szövegel, mintha csak Ctrl+c és Ctrl+v módszerrel posztolgatnánk valami szöveget a saját honlapunkra mutató hivatkozással.

 

3. Kulcsszóhalmozás

Túl sok kulcsszó szerepel egy adott tartalmon belül. Ezalatt nem arra kell gondolni, amikor rendesen megírt, igényes szövegen belül szerepel többször az adott kulcsszó, hanem amikor szinte csak a kulcsszóból áll a szöveg, azok legfeljebb vesszővel elválasztva felsorolás jelleggel követik egymást.

 

4. Rejtett szöveg

A háttérszínnel megegyező vagy attól csak minimálisan különböző színnel megírt szöveg, mely gyakorlatilag a 3. pontban szereplő tevékenységgel azonos, annyi különbséggel, hogy némileg megpróbálják ezt az átlag internetező számára rejtve csinálni.

 

5. Fizetett linkelhelyezés

Ez nem a hirdető felet érinti, hanem az igénybevevőt, mivel gyakorlatilag megvásárolja linkje népszerűségét és kedvezőbbnek tűnteti fel a keresők számára, mint amilyen valójában.

A büntetett tevékenységek súlyosságától függ, hogy milyen büntetést szabhat ki a Google. Ezek a büntetések lehetnek: adott kulcsószra, kulcsszavakra nem jelenik meg a találati listában az oldalunk, a korábbihoz képest lényegesen hátrasorolva szerepel a oldalunk. A büntetések hatóköre lehet akár a teljes oldal, de az is lehet, hogy csak a problémás aloldalakat bünteti a Google.

Kapcsolódó cikkek