« Vissza

Így kerülheted el a WordPress-honlapok klasszikus hibáját, a képoptimalizálás hiányát

Wordpress tárhely

WordPress webtárhelycsomagjaink

Miért tölt be ilyen lassan a honlap? – a kezdő vállalkozók és tartalomgyártók gyakran teszik fel ezt a kérdést. Kellemetlen, amikor ezzel a problémával szembesülnek, hiszen nem csak zavaró a hosszú másodperceken át tartó betöltés, de SEO-szempontból is rémálom. Ebben az esetben ugyanis a Google is jóval hátrébb sorolja a weboldalunkat. Többnyire a képoptimalizálás hiánya a gond forrása, pedig egyszerűen elkerülhető. Íme hozzá néhány WordPress-bővítmény!

 

Még mielőtt a listára térnénk – amit az AIOSEO blogbejegyzése alapján készítettünk –, tisztázzuk: mi is a képoptimalizálás?  A képek méretezéséről és tömörítéséről van szó, amelynek fontosságát a WordPress Tárhely Gyorstalpaló 6. részében is kiemeltünk. A legfontosabb tudnivalókat egy külön cikkben már részleteztük, így ide is érdemes kattintani. A témát azzal folytatjuk, hogy néhány olyan WordPress-bővítményt ajánlunk, amely a honlapon belül meg is oldja ezt a nélkülözhetetlen műveletet.

 

1, EWW

 

A webre fejlesztett, veszteségmentes WebP formátum remek választás a honlapra szánt képekhez. Ehhez jön jól ez a WordPress-bővítmény, amely a WebP szakértője, és különösen megéri az évi 70 dollárt, mióta a tömeges képoptimalizálásra és automatikus méretezésre is képes. Természetesen más formátumokkal is boldogul.

 

2, All In One SEO (AIOSEO)

 

Átfogó SEO-megoldásokat kínál, köztük a képek méretezését is. Az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás, több mint 3 millió honlaphoz használják. Szabályozható vele a képek elnevezése, az Alt Text, és a képek egyéb leírásai és meta adata is. Előre megadható, hogy a honlap melyik blogbejegyzésénél vagy oldalánál használja a beállításokat. Ingyenes verziója is van, évi 50 dollártól indulnak a fizetős csomagok.

 

3, Optimole

 

Képtömörítésre találták ki, illetve a lassú betöltés megakadályozására. E két előnyéhez igazították a funkcióit, amelyek havi 19 dollártól elérhetők.

 

4, Smash Ballon

 

A közösségi médiában használt képek optimalizálására tervezték, de hasznos SEO-funkciókkal is rendelkezik. A megfelelő képarányra és méretre szabja a fotókat és grafikákat. Emellett a gyorsítótár funkciója is segít, hogy a képeken ne múljon a megfelelő betöltési sebesség. Évi 200 dollárért leginkább azoknak éri meg, akik a honlap mellett a közösségi oldalakat is rendkívül aktívan használják.

 

5, Imsanity

 

Teljesen ingyenes WordPress-bővítmény a képek méretezésére, így kezdő felhasználóknak különösen ajánlott. A tömörítés már nem tartozik az eszköztárába, azt viszont hibátlanul megoldja, hogy a képarány és a méret tökéletesen illeszkedjen a honlap igényeihez.

 

5+1, Rackhost Webtárhely

 

Vannak olyan WordPress-bővítmények, amelyek a felhőben tárolják a minőségi képek sokaságát, hogy spóroljanak a webtárhellyel. Mi viszont inkább magunkat ajánljuk, ugyanis a Rackhost Webtárhely minden csomagja sokkal olcsóbb, mint az ilyen szolgáltatások!

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek