« Vissza

Tippek domain regisztráláshoz

Domain

Útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

Az internet folyamatos térnyerése miatt mindenki ötletes, jó nevű weboldalt szeretne magának. Naponta domain nevek tízezreit regisztrálják világszerte, így olybá tűnhet, hogy a jól csengő nevek kihalóban lévő fajjá váltak. A valóságban azonban ez közel sem így van. Szerencsésnek érezheti magát, hogy olyan korban él, amikor az internet még mindig a serdülőkorban jár, és a lehetőségek száma szinte végtelen. Egy kis kreativitással és időráfordítással könnyedén megtalálhatja az önhöz, vagy vállalatához legjobban illő domain nevet.

Négy dolgot tartson szem előtt, amikor új címben gondolkodik:

  • Legyen elérhető (ne legyen még regisztrálva más által)
  • Vonatkozzon a tartalomra (legyen kapcsolatban a cím az oldal tartalmával)
  • Könnyen meg lehessen jegyezni
  • Legyen figyelemfelkeltő

Ha ennek a négy kritériumnak megfelel az új domain név, akkor valószínűleg megtalált egyet a kihalóban lévő, jól csengő, emlékezetes címek közül. Hogy biztosan sikerrel járjon, megosztunk önnel még néhány ötletet, javaslatot, amik segíthetnek a kreatív folyamatban.

Legyen emlékezetes

Ha nem teszi emlékezetessé, az újonnan regisztrált domainje könnyedén beleszürkülhet a már meglévő címek sorába. Tegye egyedivé, használjon ritka, hangulatfestő szavakat. Ha ilyen szavakat használ a címben, akár a domain hosszát is lerövidítheti, hiszen mások még lehet nem alkalmazták azt az ön által kívánt környezetben, szókapcsolatban.

Ügyeljen a megfelelő végződésre

Ha a weblapot leginkább magyarok fogják látogatni, válassza a .hu végződést. Ha sok külföldi látogató várható, akkor inkább a .com, .eu, .org, .net, végződésekben gondolkodjon.

Figyeljen az elgépelésre

Ha kitalált egy frappáns domain nevet, ellenőrizze, mennyire könnyű azt elgépelni. Gondolkodjon a címtől egy-két betűvel eltérő nevek regisztrálásán is, hiszen ezekre gyakran vadásznak a különböző versenytársak. Megrendelés előtt ellenőrizze azt is, hogy ön jól írta-e le a megrendelt címet, nehogy egy óvatlan elgépelés miatt rendeljen rosszat.

Törekedjen a rövidségre

Minél rövidebb a domain név, annál könnyebb lesz a látogatóknak megjegyezni, begépelni.

Kerülje el a számok és a különleges karakterek alkalmazását

Ha ilyeneket helyez el a névben, elősegíti az elgépelést, gyakrabban ronthatják el az emberek a cím átadását egymás között.

Gondolja át a domain név promóciós alkalmazását

Egy frappáns címet reklámokon keresztül könnyedén át lehet adni az embereknek. Ha kitalálta a címet és gondolkodik a cím reklámban történő használatán is, képzelje el, hogyan hangzana az egy rádió/tv reklámban, vagy hogyan mutatna a nyomtatott sajtóban, plakátokon.

Ne adja ki, ne használja a címet regisztrálás előtt

Ha tényleg megtalálta a tökéletes nevet, semmi esetre se használja azt a bejegyezés előtt. Versenytársai gyorsan lecsaphatnak az ön által kitalált frappáns címre.

Reméljük ezeken a pontokon végighaladva, illetve a négy fő kritériumot szem előtt tartva, megtalálja a legideálisabb domain nevet. Ha sikerrel járt, már csak egy domain regisztrátorral kell felvennie a kapcsolatot, aki elvégzi az ön domain nevének bejegyzését. A Rackhost-nál alacsony árakon segíthetünk Önnek ebben is.

 

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek