« Vissza

Domain tulajdonosi adatok változása külföldi domainek esetén

AlapokDomain

Egy már regisztrált külföldi domain (például .com, .eu, .ro, .at, .de, .cz, vagy .uk) tulajdonosi adatainak megváltoztatása teljesen elektronikus formában lehetséges, nincs szükség papír alapú ügyintézésre. Ehhez a következőkre lesz csak szükség:

  • Az új tulajdonos adataira
  • Az authorisation (AUTH) kódra
  • A tulajdonosváltás adminisztrációs díjának befizetésére

Tulajdonosi adatok

Fontos, hogy az adatok megadásánál minden adat (név/cégnév, személyigazolvány szám/adószám, cím, telefonszám, email cím) pontosan kerüljön rögzítésre, mert ezek nélkül nem történhet meg sikeresen a tulajdonosváltás bejegyzése. Amennyiben az adott domain név regisztrációja bizonyos feltételekhez kötött (például .eu esetében az Európai Unióban, Izlandon, Liechtensteinben vagy Norvégiában bejegyzett cégek, vagy az adott államok állampolgárai regisztrálhatják csak az adott végződést), akkor ez a tulajdonosváltáskor is igaz, így akkor lehet az sikeres, ha az új tulajdonos is megfelel a megadott feltételeknek.
Az adatokat a megfelelő azonosítás érdekében minden esetben abban a Rackhost fiókban hibajegyen, vagy ahhoz a Rackhost fiókhoz tartozó email címről küldött emailen keresztül szükséges részünkre megküldeni, ahol a domain név is megtalálható.

Az AUTH vagy EPP kód

A külföldi domainek esetében egy AUTH kóddal vagy más néven EPP kóddal biztosított, hogy a domain jelenlegi tulajdonosának engedélyével történhessen módosítás a tulajdonosi adatokban. Így garantálható, hogy a régi tulajdonos hozzájárulását adja a tulajdonosváltáshoz azzal, hogy az új tulajdonosnak megadja a birtokában lévő kódot.

Amennyiben átregisztrációval együttesen történik tulajdonosváltás, a domain jelenlegi tulajdonosa az aktuális szolgáltatójától tudja igényelni ezt a kódot, melyet szükséges megadni az átregisztrációs folyamat során. Amennyiben a Rackhost rendszerében már regisztrált domainről van szó, akkor a következőket szükséges tisztázni:

  • A domain a tulajdonosváltás után a jelenlegi felhasználói fiókban marad?
  • Esetleg egy másik meglévő fiókba szeretnénk mozgatni?
  • Vagy új fiók kerül létrehozásra?

Amennyiben meglevő fiókba való mozgatás történik, mindkét fiók email címéről meg kell erősíteni, hogy hozzájárulnak a domain átadásához/átvételhez. Ha új fiókba kerül a domain, ki kell választani/ meg kell adni, milyen számlázási profil tartozzon hozzá.

Az adminisztrációs díj

A tulajdonosváltás adminisztrációs díja, hasonlóan a regisztráció díjához, végződésenként eltérő lehet. Az aktuális árainkat mindig az alábbi oldalunkon, a Domain árlista táblázat Domain tulajdonos váltás oszlopában találhatjuk meg. Ez a díj mindig az éves fenntartási díjon felül értendő. Ezzel kapcsolatban azt szükséges tisztázni, melyik felhasználói fiókban és milyen adatokkal állíthatjuk ki a díjbekérőt. Amennyiben az adminisztrációs díj befizetése megtörtént, a tulajdonosi adatok maximum 1-3 munkanapon belül frissítésre kerülnek.

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek