« Vissza

Linux-hosting

Webtárhely

Webtárhelycsomagjaink

 

Ahogy a Windows, úgy a Linux is egy széles körben népszerű operációs rendszer. Népszerűsége leginkább annak köszönhető, hogy teljesen ingyenes és nyílt forráskódú, tehát szabadon lehet beszerezni, megosztani, változtatni rajta, és ha az embernek úgy tartja kedve, akkor tovább is adhatja. Ezen tulajdonságok összessége teszi a Linux-hostingot kézenfekvő választássá.

A Linux-hosting előnyei

A Linux mellett szól az is, hogy könnyen beszerezhető és probléma nélkül fut a legtöbb PC-n, laptopon és más gépeken is, emellett pedig lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy teljes mértékben kihasználják a nyílt forráskódú megoldások széles repertoárját.

A Linux-hosting rendkívül hatékony, köszönhetően annak a számos funkciónak és hozzáférhetőségi lehetőségeknek, amit kínál. A Linuxszal a felhasználó képes hozzáférni olyan szoftverekhez és platformokhoz, mint például a PHP, a MySQL, a Python vagy az XML. Ezeknek a nyílt forráskódú megoldásoknak az integrálása a honlap hosting szolgáltatásába azt eredményezi, hogy a végkifejlet ugyanúgy, vagy legalábbis nagyon hasonlóan fog kinézni, mintha Windows alatt készült volna. Azonban van egy jelentős különbség.

A Linuxos webhostinghoz jár egy forráskód is. Ez az a programozó szoftver, amit a rendszer arra használ, hogy lehetővé tegye a számítógépnek a szükséges programozási nyelvnek a dekódolását és megértését. Ez pedig azt jelenti, hogy a felhasználó szabadon tudja módosítani vagy akár fejleszteni a rendszert annak érdekében, hogy azt a saját igényeihez igazítsa. Ezáltal válik lehetővé, hogy saját fejlesztéseket lehessen végrehajtani, vagy ha felmerül egy probléma, akkor azt is házon belül lehet orvosolni. Ezek végrehajtásához még csak le se kell állítani a szolgáltatást és alapvetően is jellemző a Linuxra, hogy a rendszer szinte soha nem omlik össze.

Kompatibilitása

Azt azonban mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy a legtöbb Windowson használt szoftver nem kompatibilis a Linuxszal. Viszont jelentős erőfeszítések történtek annak érdekében, hogy hasonló szoftverek jöjjenek létre Linuxra is. Ezenkívül a Linuxos webhosting szolgáltatók is olyan eszközöket és böngészőket alkalmaznak, amik nagyon hasonlítanak Windowsos társaikhoz.

A legfontosabb dolog a Linux-alapú webhostinggal kapcsolatban az, hogy gond nélkül elfut számítógépek, processzorok és egyéb eszközök széles skáláján.

Összegzés

A Linux tökéletes választás mindenféle cégnek és szervezetnek, mivel a rendszer egyáltalán nem drága és egyáltalán nem olyan nehéz kezelni, mint azt az ember első látásra gondolná. Éppen ezen előnyei miatt a hazai cégek is előszeretettel választják a Linuxot.

A Linux-hosting egy olcsó és elérhető választás, ami az emberek többségének igényeit garantáltan kielégíti.

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek