« Vissza

Miért válasszunk .eu domaint?

Domain

Amennyiben domainekről van szó, Magyarországon talán az első, ami eszünkbe jut az a .hu vagy a .com végződés. Viszont számtalan egyéb lehetőségünk van, amelyeket megéri kihasználni.

Érdemes-e lefoglalni a cégnév, brand vagy bármely domain .eu verzióját? Vagy eleve .eu végződésű domainnel megjelenni a piacon? A rövid válasz: igen, de cikkünkben kifejtjük részletesen a .eu domainek előnyeit és használati lehetőségeit.

.eu domain jellemzői

Amennyiben külföldre, főként Európába értékesítünk, vagy a későbbiekben tervezzük mindezt, akkor mindenképp érdemes előre lefoglalni egy – vagy több – .eu végződésű nevet (is). Bizalmat tud ébreszteni a potenciális vevőkben, ha a domain név jelzi, hogy a cég az Európai Unióban tevékenykedik és az EU-s törvények vonatkoznak rá.

Viszont külföldi célpiac nélkül is jó ötlet lehet minden népszerű végződéssel lefoglalni cégünk, márkánk nevét domainként, hogy más ne tudja használatba venni, a konkurencia ne tudja megszerezni és a saját oldalára irányítani a forgalmat.

2005 óta regisztrálható .eu domain, a több mint ezer domain végződés közül a 17. legnépszerűbb világszerte a Domain Name Stat adatai alapján. Magyar vállalkozások is előszeretettel használják a .hu, .com, .info, vagy .org mellett.

További nagy előnye, hogy rendkívül kényelmes és egyszerű a .eu domain regisztrációja. Nem kell bírálatra, emberi beavatkozásra várni, pár perc, rutinosabbaknak akár pár másodperc alatt elvégezhető a regisztráció.

Hogyan regisztráljuk?

Amennyiben kiválasztottuk, hogy mely domaint vagy domaineket szeretnénk regisztrálni, először ellenőrizzük foglaltságukat .eu végződéssel a domain keresőben. Szabad nevek esetén lehetőségünk van regisztrálni a nevet 1 évre, majd évente van szükség a megújításra. A tulajdonosi adatok megadása és az ellenérték befizetése után, amennyiben minden rendben van meg is történik a regisztráció.

Ha a választott domain név foglalt és a mi tulajdonunkban van, akkor át tudjuk regisztrálni egy másik regisztrátorhoz. Amennyiben viszont nem a miénk a domain név, akkor sajnos keresnünk kell egy vállalkozásunkhoz illő másik domain nevet és azt minél előbb használatba venni.

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek