« Vissza

Mit tegyek, ha foglalt a domain?

AlapokDomain elkapó

Domain kereső segítségével ellenőrizhetjük, hogy szabad-e a domain, amit kiválasztottunk. Ha igen, pár perc alatt beregisztráljuk, viszont amennyiben azt tapasztaljuk, hogy foglalt, mi a teendő?

Foglalt domain esetén

Amikor indítunk egy keresést például a valami.hu domain névre, akkor látni fogjuk, hogy a keresett domain foglalt-e vagy sem. Tipp! Ha a végződést nem írjuk a név mögé, azaz csak a valami-re keresünk, a rendszer a találatok között automatikusan felajánlja a név leggyakoribb végződésű változatait a foglaltsági státuszukkal együtt. Így ha például a valami.hu domain foglalt, előfordul, hogy választhatjuk a valami.com, vagy valami.net domaint helyette.

Továbbá az eredetileg kiválasztott domain különféle változataival is próbálkozhatunk, azaz rákereshetünk ékezetes, vagy kötőjeles verzióban, esetleg elé vagy mögé írhatunk egyéb kifejezéseket, hátha ezek közül találunk szabad nevet. A kreativitás ebben az esetben kifejezetten fontos.

Tipp! Ha a domain keresőbe szóközzel elválasztva több lehetséges nevet is írunk, mindegyik szó 6 leggyakoribb végződésű alakjának foglaltsági státuszát egyidejűleg ki fogja listázni a rendszer, így gyorsíthatunk a folyamaton, valamit egyben láthatjuk, hogy a lehetséges nevek közül melyek szabadak.

Más lehetőség

Amennyiben mindenképpen a keresett domainre tart igényt, megnézheti ki a domain jelenlegi tulajdonosa. Itt az is látszódni fog, mikor lett regisztrálva, majd a lejárathoz közeledve amennyiben szerencséje van, és nem újítják meg, domain elkapó szolgáltatásunk segítségével elkaphatja.

Szeretné kipróbálni domain elkapó szolgáltatásunkat?

Ehhez 2000 kreditet biztosítunk, mellyel az első elkapás ingyenes.

Kipróbálom

Kapcsolódó cikkek