« Vissza

Hogyan keressünk pénzt kérdőívekkel?

Online pénzszerzés

Bizonyára te is hallottál már a kérdőíves pénzkeresésről, amelyet kicsit megfoghatatlan, mitikus légkör övez. Sokan kétkednek abban, hogy pusztán kérdések megválaszolása után valóban kapnak-e az oldaltól/cégektől fizetést a bankszámlájukra, illetve egyáltalán ez miért éri meg a vállalatok számára.

Napjainkban termékek és szolgáltatások végeláthatatlan sora szövi be az életünket, a korunk emberének kifejezetten nehéz meghatároznia, mire van szüksége. Ezzel a problémával a cégek, gyártók szembesülnek legintenzívebben, hiszen a szükséglet és az igény felmérése egyre bonyolultabb a rengeteg kiegészítőtermék mellett. Bár még létező megoldás, hogy különböző embereket bérelnek fel, akik az utcára kiállva, esetleg telefonon keresztül végeznek közvéleménykutatást az adott termék legyártása, piacra dobása előtt; azonban ezek egyre kevésbé népszerűek a fogyasztók körében, illetve a válaszuk sem olyan pontos, mint amire számítanánk. Mi ennek az oka? A felgyorsult világunk, hiszen senki nem válaszol szívesen egy ötven elemből álló kérdéssorozatra, amikor éppen rohan a munkahelyére vagy ebédelni siet a munkaszünetében. Ezért születtek meg az online kérdőívek, amelyek kitöltése nem időhöz kötött, illetve nem igényli a közvetítőember jelenlétét. A fő motiválótényező valóban a pénzösszeg, amit cserébe kapunk, ugyanakkor ez a vállalat számára mégis jobban megéri, mint a piacra dobni egy kereslet nélküli, veszteséget generáló, esetleg még a márkaimázst is romboló terméket.

A kérdőívek kitöltése kifejezetten hasznos, ha van némi felesleges szabadidőd, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy meggazdagodni – sajnos – nem igazán lehet belőle. A legmagasabb „órabér”, amely produkálható, nagyjából 2000Ft körül mozog (Swagbucks), viszont számos oldal korlátozza, mennyi kérdőívet enged kitölteni egyszerre, így egészen biztosan nem alkalmas a napi nyolc órás műszak helyettesítésére. Nagyon fontos, hogy ellenőrizzük az oldalak hitelességét, meggyőződjünk róla, hogy biztosan megérkezik hozzánk az összeg. Ha rendelkezünk kis angoltudással, érdemes kikacsintani akár a külföldi oldalakra is, ahol rendszerint nagyobb bevételre tehetünk szert. 

A csatlakozás minden megbízható kérdőíves oldal esetében ingyenes. Sok oldalon már a regisztrációnál kapunk egy bizonyos pénzösszeget, illetve ha másokat is meghívunk az oldalra e-mailben, akkor az ő kitöltéseikből is részesedünk. Néhány esetben ez pontokat jelent, amelyet később dollárra vagy fontra lehet átváltani. Amennyiben komolyan szeretnénk ezzel foglalkozni, ajánlott létrehoznunk egy e-mail címet kizárólag a kérdőíves oldalaktól kapott e-mailek számára, ugyanis rengeteg üzenetet küldenek naponta. A regisztráció során meg kell adnunk bizonyos személyes adatokat, amelyek alapján kapjuk majd a kérdőíveket, ha a vállalat adott célcsoportjába tartozunk. Kiemelten jelentős, hogy ne feledkezzünk el adataink védelméről, és csak a lehető legminimálisabb mértékben osszuk meg az információkat, a legszemélyesebbeket – amelyek visszaélés tárgyát képezhetik – pedig soha! Amennyiben még nem rendelkezünk vele, töltsünk le egy antivírus-szoftvert, hogy az oldal ne tudjon átirányítani egy második, felugró ablakra. 

A válaszadás során törekedjünk az őszinteségre. Nem kijátszhatatlan a rendszer, de amennyiben észreveszik, hogy ugyanaz a személy rendelkezik egy oldalon több kérdőíves fiókkal, nem kapjuk meg a pénzünket, erről pedig gyakran csak utólag kapunk értesítést. 

A kérdőívek kitöltése nagyon szórakoztató, érdekes elfoglaltság is lehet, azonban még ha bele is merülünk, fontos odafigyelni arra, hogy bizonyos időközönként legalább egy húsz perces szünetet tartsunk a képernyőtől elszakadva, mielőtt újból készen állunk a vállalatok kérdéseinek megválaszolására.

Kapcsolódó cikkek