« Vissza

Az üzleti Facebook- és Instagram-oldalak számára is elérhető lesz a Meta kék pipája

Online marketing

Nemrég számoltunk be róla, hogy a Meta hitelesítése, vagyis a “kék pipa” néven emlegetett Facebook- és Instagram-jelzés Magyarországon is elérhető. A cikk végén megjegyeztük, hogy egyelőre csak a személyes márkaépítéshez használható a Meta Verified, ugyanis kizárólag személyes profilok élhetnek a lehetőséggel, azóta viszont a Közösségi Kalandozások remek hírről számolt be: hamarosan üzleti profilok, oldalak is előfizethetnek a kék pipára.

 

Ez a lehetőség jóval inkább szól a célközönségnek, hiszen a kék pipára főként pont az üzleti fiókok esetében van szükség – a gyors változás arra utal, hogy a Meta rengeteg visszajelzést kaphatott erről.

 

A Facebook- és az Instagram-oldalak mellett az üzleti WhatsApp profilokra is kiterjesztették a lehetőséget.

 

Mit jelent a kék pipa az üzleti Instagram-, Facebook és WhatsApp-profiloknak?

 

  • Az előfizetést legfőképp a kék pipa miatt választják majd, amely hitelesítő ikonként jelenik meg a felhasználónév mellett, így a felhasználók abban a tudatban láthatják a posztokat, hogy biztosan az eredeti márkát, médiumot, influenszert, sztárt követik.

 

  • Nyilván egy előfizetéssel más is kiadhatja magát egy népszerű oldalnak, de az ilyen álprofilokat folyamatosan ellenőrzik, az eredeti márkák tehát proaktív védelmet kapnak a hamisítással szemben.

 

  • A hitelesített fiókok új lehetőségeket kapnak ahhoz, hogy a célközönség felfedezze őket, például az első keresési eredmények között tűnnek fel, míg a nem hitelesített fiókok posztjaiért lejjebb kell görgetni, vagyis az előfizetés egyértelmű versenyelőnyt is jelent a közösségi média egyre telítettebb piacán. Sőt, a lokációs adatok alapján a közelben lévők számára is nagyobb eséllyel kapunk ajánlást (például ha rendelkezünk a közelben egy üzlettel). Külön szekcióban is megjelenhetnek a hitelesített fiókok posztjai. Ezek az ígéretek persze csak akkor valósulnak meg, ha a felhasználók olyan kulcsszavakat használnak a keresésnél, amelyek a profilunk nevében is szerepelnek.

 

  • A WhatsApp ugyan kevésbé népszerű Magyarországon – az üzenetküldők között itthon a Messenger és a Viber rendelkezik a legtöbb aktív felhasználóval – de aki mégis szeretné használni, örülhet a bónusz funkcióknak. Itt ugyanis a hagyományos profil mellett egyedi WhatsApp-oldal is létrehozható az előfizetéssel, illetve több admin is adható hozzájuk, így több marketinges és ügyfélszolgálati kolléga adhat válaszokat az üzenetekre.

 

Mennyibe kerül a kék pipa, vagyis a Meta Verified hitelesítés?

 

Egy fiók használata esetén havi 22 dollár lesz az ár, de ha Facebook-oldalt és Instagram-profilt is hitelesítenénk, akkor havi 35 dollár lesz az előfizetés.

 

Érdemes asztali számítógépen intézni az előfizetést, ugyanis olyan eszközökön, ahol az alkalmazásbolt jutalékot számít fel (például az Apple-eszközökön), ott drágább lesz az előfizetés.

 

Mielőtt valaki előfizetne, fontos észben tartania: a hitelesítés után új hitelesítésre van szükség, ha alapvető adatokon (pl.: név, profilkép) változtatnak.

Kapcsolódó cikkek