« Vissza

Íme a legújabb vizuális trendek – 2. rész

Online marketing

A Depositphotos az elmúlt hónapok egyik legérdekesebb kutatásának eredményét foglalta össze egy látványos oldalon. Egyrészt a honlapjukról letöltött fotók színvilága, másrészt pedig az online marketing szakemberek tapasztalatai alapján összeállították 8 vizuális trendet, amely a cégek, márkák kommunikációjában is visszaköszön. Érdekes, milyen végleteket ábrázolnak az új slágerszínek: egyszerre hódít a retro és a futurizmus. Az első összeállítás után jöjjön a legérdekesebb vizuális trendek másik fele.

 

5, Tudomány, nem fikció

 

A trend ihletése egyszerű: ami évekkel ezelőtt – például a filmekben – “science fiction” kategóriába tartozott, az most már a valóság, simán csak “science”, vagyis tudomány, fikció nélkül.

 

Robotok és űrutazások  – ezek már az emberek életének részei, még ha nem is mindenkié. A dizájn és az életérzés hatására pedig elképzeljük, hogy milyen lehet az élet egy új bolygón, leginkább a Marson. A Rackhost weboldala is az űrutazás témáján alapszik. 🙂

 

Népszerű színkódok:

#9AACA4

#6E6E6E

#DA98BD

#C5A981

#363043

 

6, Önmagunk elfogadása

 

A márkák és a művészek is egyre bátrabban választják témaként a közösségük mentális egészségét. E cél elérésében önmagunk elfogadása a kezdő lépés. Épp ezért a cégek kommunikációját olyan vizuális megjelenés jellemzi, amellyel nem csak a bizalmat nyerik el, de egyben a bátrabb életérzést közvetítenek, ehhez illő tanácsokkal is segítve a boldogabb mindennapokat. Mindenki gyönyörű és különleges – ezt az üzenetet közvetítik.

 

Népszerű színkódok:

#78ABE3

#F6DCB3

#FFAC7C

#775932

#681515

 

7, A történetmesélés művészete

 

A történetmesélés ereje sosem veszik el, és ehhez most már rengeteg eszközünk van: fotó, videó, GIF, zene, webdizájn, animáció, grafika, stb. A közösségi oldalaknak hála viszont egyre nagyobb a zaj, így egyre komolyabb feladat kitűnni a tömegből. Logikus, hogy így egyre népszerűbbé válik a figyelmet jobban megragadó asszimetrikus dizájn és az óriási tipográfia használata.

 

A webdizájn kapcsán különösen érdekes ez a trend, hiszen egy honlap már egyszerre követeli meg a könnyen használhatóságot és a kreativitást. Mozgó elemek, bátor színek, meglepő vizuális elemek – mind segíthetnek a figyelem felkeltésében, de vigyázni is kell velük! Ez nem egy művészi projekt, emberek használják majd a weboldalt, így nem mehetünk el a végsőkig. Óvatosan a kísérletezéssel!

 

Népszerű színkódok:

#DFDFDF

#00FFF2

#00FF48

#2C2F30

#B57D4F

 

8, Elmerülés

 

Kiterjesztett valóság, 3D, VR-szemüveg, multiverzum – e technológiák – akár tetszik nekünk, akár nem – szép lassan a mindennapjaink részei lesznek, mint például a virtuális ruhapróba. Ha pedig egyre több hasonló platformra készül tartalom, akkor egyre több ilyen hirdetés is lesz. A cégeknek ez jó hír, hiszen – például egy átlagos Facebook-bejegyzéshez képest – a közönség egyre inkább el tud merülni egy tartalomban. Ezt a trend természetesen a vizuális kultúrára is hatással van, színekben és formavilágban a videojátékok adják az ihletet.

 

Népszerű színkódok:

#FFB7B7

#FF4242

#00BABA

#005F91

#002449

Kapcsolódó cikkek