« Vissza

Ezek a legfontosabb beállítások, miután Facebook-csoportot hoztunk létre – 2. rész

Online marketing

A Facebook-csoportok sorra kapják a remek fejlesztéseket, hiszen a közösségi oldalt kezelő Meta – a metaverzum mellett – ebben az eszközben látja a legnagyobb potenciált. Joggal, hiszen egy közösségi oldalnak a közösségekről kell szólnia. Egy Facebook-oldal is csoporttal tud igazán aktív követőtábort kialakítani, épp ezért az online marketing kimelkedően fontos eszközét az alapoktól vesszük át. Korábbi cikkünkben pontról pontra átvettük a Facebook-csoport létrehozásának lépéseit, majd elkezdtük átvenni a legfontosabb beállításokat, most pedig folytatjuk a felsorolást.

 

Csoport típusa

 

Kulcsfontosságú beállításról van szó, hiszen ahhoz, hogy a csoport igényeinek megfelelő funkciók jelenjenek meg, itt kell jól választani. “Általános”, “Adásvétel”, “Játék”, “Állások” – ezek az opciók jelennek meg, de ha a “Funkciók megtekintése” gombra kattintunk, akkor nem csak egy sablon beállítást kapunk, hanem személyre szabhatjuk az elérhető funkciókat.

 

Ki csatlakozhat a csoporthoz?

 

Itt két választási lehetőség adódik: csak profiloknak engedélyezzük a csoporthoz való csatlakozást, vagy a profilok mellett lehetőséget adunk az oldalaknak is.

 

Ki hagyhatja jóvá a jelentkezéseket?

 

Itt is két opció jelenik meg: beállíthatjuk, hogy csak adminisztrátorok és moderátorok hagyhatnak jóvá jelentkezéseket, vagy ezt a csoportból bárkinek engedélyezhetjük. Utóbbi esetben a tagok csak az ismerőseiket engedhetik a csoportba.

 

Ki számít előre jóváhagyottnak a csatlakozáshoz?

 

Hasznos funkció, főként az indulásnál, hiszen előzetesen jóváhagyható olyan emberek jelentkezése, akik az általunk kiválasztott csoport(ok) tagjai. Másrészt egy fájl is feltölthető azoknak az e-mail címeivel, akiknek szintén előre jóváhagynánk a jelentkezését.

 

Ki írhat bejegyzést?

 

Ezt a kérdést nagyon fontos eldönteni, már a csoport indulása előtt. Itt is két lehetőségünk van: engedélyezhetjük a posztolást az összes csoporttagnak, vagy beállíthatjuk, hogy csak adminisztrátorok tehetnek közzé bejegyzéseket.

 

Jóváhagyás a tagok összes bejegyzéséhez

 

Szintén egy olyan döntés, amit már a csoport tervezésekor érdemes meghozni: közvetlenül írhatnak a tagok a csoportba, vagy csak adminisztrátori vagy moderátori jóváhagyással? E kettő közül választhatunk.

 

Hozzászólások rendezése

 

A Facebook-csoportok egyik fő célja, hogy folyamatos interakció legyen a téma iránt érdeklődő tagok között. Épp ezért ez az első hallásra nem túl fontosnak tűnő beállítás igenis meghatározza a csoport sikerét. Időrend, népszerűség és ajánlás alapján is rendezhetők a kommentek, de úgy is dönthetünk, hogy rögtön megjelenjen az összes hozzászólás.

 

Módosítások jóváhagyása

 

Nem csak a bejegyzések közzététele köthető adminisztrátori vagy moderátori engedélyhez, hiszen a bejegyzések módosításait is jóváhagyáshoz köthetjük.

 

Bejegyzésformátumok

 

A tartalmak típusai is meghatároznak egy csoportot, így természetesen az elérhető bejegyzésformátumok is igény szerint alakíthatók. Vannak alapértelmezett lehetőségek, mint például a képek és videók közzététele és a bejelentkezések, de a legtöbb funkcióról eldönthetjük, hogy elérhetővé tesszük a tagoknak, vagy sem. Ilyen az élő videó, az esemény létrehozása, az új szoba készítése, az esemény megjelölése, a “jöjjünk össze” opció, az ajánlások kérése, a szavazás, a fájlok feltöltése, a GIF-ek megosztása, a tárgyak eladási lehetősége és a felvetés írása is.

 

Kapcsolt oldalak

 

Ha egy céget, márkát erősítünk a Facebook-csoporttal, akkor a vállalkozáshoz tartozó Facebook-oldalakat mindenképp adjuk meg ennél a beállítási lehetőségnél.

Kapcsolódó cikkek