« Vissza

A legjobb alkalmazások a rövid videók szerkesztéséhez

Online marketing

Annyi videószerkesztő alkalmazás van, mint égen a csillag, így egyre nehezebb megítélni, hogy melyiket lehetne igényektől függetlenül bárkinek jó szívvel ajánlani. A Social Media Examiner tehát komoly kihívás elé nézett, amikor a 11 legjobb alkalmazást gyűjtötte össze a rövid videók szerkesztéséhez, de úgy tűnik, rendkívül alaposan utánajártak, a dobogósokat pedig mi is szívből tudjuk ajánlani.

 

Mielőtt kezdődne a felsorolás, megjegyeznénk: a Rackhost Tudásbázison sok hasznos cikket lehet olvasni videó témában, hiszen manapság ez az egyik legfontosabb online marketing eszköz. Kattints ide a tippekért!

 

1, Adobe Express (Online, Android, iOS)

 

Akár saját felvételeket szerkesztenénk, akár sablonokat és stock videókat jogdíjmentes zenékkel, az Adobe Express tökéletes és megbízható választás. Az Adobe ökoszisztémája garancia a minőségre és a felhasználható tartalmak óriási tárházára, és ezek többsége az ingyenes verzióval is elérhető.

 

Rengeteg sablont kínál a videókon elhelyezhető szövegekhez is, amelyek természetesen animálhatók is. Kiválasztható, hogy milyen közösségi oldalra milyen típusú posztként akarjuk feltölteni a videót, majd a mesterséges intelligenciát is megkérhetjük, hogy javasoljon módosításokat.

 

Ár: ingyen használható sok funkció, a prémium verzió havi 10 dollár (2023 augusztusi adat).

 

2, Animoto (Online, Android, iOS)

 

Tény, hogy a TikTok és az Instagram-Reels miatt az álló videók számítanak slágernek, de az Animoto mindezek mellett a hagyományos videókhoz is kínál megannyi sablont. Nem csak stílus alapján ajánl sablonokat, hanem felhasználás szerint is, így például hirdetésekhez, eseményekhez, termékdemókhoz és egyéb felhasználásokhoz is alkalmazkodik.

 

A felhasznált fotók és szövegek animálására is van lehetőség, az Animoto pedig különösen ajánlott azoknak, akik fotókból akarnak videókat készíteni.

 

Ha több emberrel együtt szerkesztenénk a videókat, akkor csak meg kell osztani velük a videó egyedi linkjét, a felvételhez pedig megjegyzést is fűzhetnek a címzettek.

 

Ár: ingyen használható sok funkció, a prémium verzió havi 16 dollár (2023 augusztusi adat).

 

3, Canva (Windows, Mac, Online, Android, iOS)

 

A leghíresebb grafikai program, az elmúlt években a videószerkesztés terén is a legjobb alkalmazások közé került. Mindent tud, amit egy ilyen funkciótól el lehet várni: vágás, átmenetek, lejátszási sebesség, filterek, felhasználható médiatartalmak, hangeffektek, animációk, színek finomhangolása, felvehető hangalámondás, hirdetésekben is felhasználható zenék, stb.

 

Mivel alapvetően grafikai programról van szó, a felhasználható szövegstílusok és matricák terén óriási a kínálat és a szerkesztési lehetőség.

 

A Canva esetében is lehetőség van linkkel megosztani a videót, egy másik Canva-felhasználó pedig szerkesztheti is a videót a link birtokában.

 

Szerencsére még az ingyenes verzió is engedi, hogy a szerkesztett videókat vízjelek nélkül, kiváló minőségben töltsük le.

 

Ár: ingyen használható sok funkció, a prémium verziók havi 13 dollártól indulnak (2023 augusztusi adat).

Kapcsolódó cikkek