« Vissza

HotLink védelem beállítása a cPanel felületén

cPanel webtárhely

Áttekintés

Hotlink akkor keletkezik, amikor valaki az Ön webhelyéről származó tartalmat egy másik webhelyre ágyaz be, és az Ön sávszélességét használja a fájlok kiszolgálására. Ezzel a felülettel megakadályozhatja ezt a problémát.

Megjegyzések:

  • Ha letiltja a hotlinkeket, győződjön meg róla, hogy a saját domainjei és aldomainjei számára ne állítson be korlátozást. Például a webhelye aldomainjeit és azt az URL-címet, amelyet a cPanel-fiókja eléréséhez használ.
  • A cPanel-fiókjához való hozzáférés URL-címének meg kell jelennie a List the URLs to which you wish to allow access menüben. Ha nem jelenik meg, előfordulhat, hogy nem látja a beágyazott képeket a Fájlkezelő felület HTML-szerkesztő szakaszában (cPanel ” Főoldal ” Fájlok ” Fájlkezelő).

 

Hotlink-védelem engedélyezése

A hotlink-védelem engedélyezéséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

1. Kattintson az HotLink Védelem gombra. Megnyílik egy új felület, amely megjeleníti az Engedélyezett átirányítók és a Védett bővítmények listákat.

2. Ha engedélyezni szeretné, hogy bizonyos webhelyek hotlinkeket helyezzenek el webhelyén, adja hozzá URL-címüket a Hozzáférést engedélyező URL-címek menüpontban.

3. Bizonyos típusú fájlok közvetlen elérésének blokkolásához adja hozzá ezeket a fájlbővítményeket a Közvetlen hozzáférés blokkolása a következő kiterjesztésekhez szövegmezőhöz.

  • Például az összes .jpg kép letiltásához adja hozzá a .jpg kiterjesztést a következő kiterjesztések közvetlen hozzáférésének letiltása szövegmezőhöz.
  • Ha letiltja ezeket a fájltípusokat, mások nem tudnak hotlinkelni az ilyen típusú fájlokra a webhelyéről, függetlenül az egyéb beállításoktól.

4. Ha engedélyezni szeretné, hogy a látogatók az URL-címen keresztül hozzáférjenek bizonyos tartalmakhoz, jelölje be a Közvetlen kérések engedélyezése jelölőnégyzetet. Ha például engedélyezi ezt a beállítást, akkor a látogató a http://www.example.com/folder/example.jpg címet adhatja meg URL-ként a example.jpg fájl eléréséhez.

5. Bizonyos tartalmakra vonatkozó kérések átirányításához adja meg a Kérés átirányítása a következő URL-re szövegmezőben azt az URL-címet, amelyre a látogatót át kívánja irányítani.

6. Kattintson az Elküldés gombra.

Hotlink-védelem kikapcsolása

A hotlink-védelem letiltásához kattintson a Letiltás gombra.

Megjegyzés: Ha a Letiltás gombra kattint, a rendszer törli azoknak az URL-eknek a listáját, amelyekhez engedélyezni kívánja a hozzáférést. Javasoljuk, hogy a hotlink-védelem letiltása előtt mentse el a listát.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek