« Vissza

Külső tárhely és emailezés működése cPanel esetében

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Útmutatónk videón is megtekinthető:

 

Előfordulhat olyan eshetőség, hogy a domainünket csak levelezés miatt kívánjuk a cPanel tárhellyel összekötni és a weboldalt valamilyen külső szolgáltatónál (Wix, Shopify, Shoprenter, Google sites…) kezelnénk. Ilyenkor ahhoz, hogy mind a levelezés mind a weboldal megfelelően működjön a rekordokat a megszokottól eltérően lesz szükséges beállítani. Az email fiókok használatához azokat először a cPanelben kell létrehozni.

Ezt követően a cPanel Zone editor felületén kell elvégeznünk a rekordok megfelelő módosításait:

A külső szolgáltatók (Wix, Shopify, Shoprenter, Google sites…) a domain oldallal történő összekapcsolásához általában az A és CNAME típusú rekordok beállításait kérik. Ez azonban a gondot okozhat a levelezés működésében, mivel a cPanel esetében alapértelmezetten az MX rekord mindig a domain A rekordjára mutat. Ahogy képen is látszik, ilyenkor ha a pelda.hu domain esetében beállítottuk a Shopify által kért két rekordot:

  • A típusú rekord „pelda.hu” névvel és 23.227.38.65 IP címmel
  • CNAME típusú rekord „www.pelda.hu” névvel és „shops.myshopify.com” céllal

A webshoppal történő összekapcsolás működni fog, azonban nem kapjuk meg a megérkező leveleket a létrehozott email címeinkre!

Ahhoz hogy a webshoppal történő összekapcsolás is működjön és a levelezést is megfelelően használhassuk, szükséges módosítanunk pár rekordot. Továbbra is a pelda.hu domain esetében szemléltetve:

  • Az MX rekord mutasson a mail.pelda.hu címre
  • A mail.pelda.hu CNAME típusú rekordját módosítsuk A típusra és célként adjuk meg a cPanel tárhely IP címét:91.227.138.69

Ezzel a beállítással a cPanel továbbra is megfelelően tudja kezelni a levelezést, úgy hogy a tartalom más oldalról kerül kiszolgálására.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek