« Vissza

Sávszélesség információk a cPanel felületén

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

A Sávszélesség felület a sávszélesség-használati információkat több grafikoncsoportban jeleníti meg. Minden grafikon egy adott időszak sávszélesség-használatára vonatkozó információkat tartalmaz. 

A grafikonok hat kategóriában jelenítik meg a sávszélességre vonatkozó információkat:                                                                                                                                                                    

 • HTTP – webes forgalom.
 • POP3 – A kiszolgálón lévő fiókjaiból lekérdezett e-mailek.
 • IMAP – A kiszolgálón lévő fiókjaiból lehívott e-mailek.
 • FTP – Fájlátvitel.
 • SMTP – A fiókjai által küldött e-mailek.
 • Összesen (minden szolgáltatás)

Ez az információ lehetővé teszi, hogy nyomon kövesse a webhelye legnagyobb forgalmú időszakát, és segít eldönteni, hogy szükséges-e további sávszélesség vásárlása.

Az elmúlt 24 óra

Az elmúlt 24 óra grafikon az aktuális nap adatátviteli sebességét mutatja percenkénti kilobyte- ban kifejezve, 3 órás intervallumokra átlagolva.

A grafikon segítségével a következő információkat tekintheti meg:

 • Kisebb léptékű trendek (például a forgalom gyors kiugrása bizonyos időpontokban).
 • A nap folyamán bekövetkező változások (például a forgalom növekedése és csökkenése).

Múlt hét

Az elmúlt hét grafikon az elmúlt hét nap adatátviteli sebességét mutatja percenkénti kilobyte- ban kifejezve, 3 órás intervallumokra átlagolva, napokra lebontva.

A grafikon segítségével a következő információkat tekintheti meg:

 • Nagyobb léptékű tendenciák (például az elmúlt három napban minden nap ugyanabban az időpontban jelentkező forgalmi csúcsok).
 • Változások az elmúlt héthez képest (például a forgalom növekedése vagy csökkenése).

Múlt év

Az elmúlt év grafikon a rendszer által 12 hónap (egy év) alatt átvitt teljes adatmennyiséget mutatja.

Ezt a grafikont egy teljes évre vonatkozó hosszú távú tendenciák keresésére használhatja. Ez a grafikon például jelezheti, hogy a fiókja minden hónap közepén nagy forgalmat bonyolít- e le.

Havi kördiagramok

A havi kördiagramok a cPanel fiók különböző szolgáltatásai és domain nevei által az egyes hónapokban felhasznált adatok relatív mennyiségét mutatják.

Használja a kördiagramokat a következő információk megtekintéséhez:

 • A rendszer által a hónapban átvitt adatok teljes mennyisége.
 • A szolgáltatások közötti kapcsolatok változásai hónapról hónapra. Például az SMTP teljes sávszélessége egy hónap alatt 5%-ról 50%-ra nőtt, míg a HTTP sávszélessége csökkent.
 • Változások egy domain sávszélesség-használatában egy másik domainhez képest. Például a pelda1.hu domain az összes webhely teljes forgalmának 50%-át, a pelda2.hu pedig körülbelül 25%-át teszi ki.

Egy hónap sávszélesség-átviteli részletező felületének megtekintéséhez kattintson az adott hónap kördiagramjára vagy a Total – All Services feliratra.

Lehetőség van arra is, hogy szolgáltatásonként, az adott hónapra vonatkozóan lekérdezze az adatokat. Ehhez kattintson a kördiagramok mellett az adott szolgáltatásra (pl.: IMAP). Itt diagram és táblázat formában is láthatja az adatokat. A kördiagramok melletti értékek szolgáltatásonként a havi átlagot mutatják. 

Sávszélesség napok szerint

Az erre vonatkozó diagramot úgy tudja megjeleníteni, hogy ha a havi kördiagramoknál akár a Total – All Services feliratra, vagy egy konkrét szolgáltatásra kattint, megjelenik a táblázatban a napokra való lebontás. Ott az adott nap sorszámára kell kattintani és megjelenik a diagram.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek