« Vissza

Hasznos SEO-trükkök WordPress honlapokhoz – 3. rész

SEOWordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

Egyszerű a használata, már induláskor SEO-barát, ráadásul a Rackhost tárhely csomagjaival egy kattintással pár perc telepíteni, és mindent (domain, tárhely, e-mail fiók, SSL-tanúsítvány) megkapunk hozzá. Dióhéjban így is összefoglalható a WordPress előnye. Mindez tényleg így van, de a világ legnépszerűbb CMS-rendszerének adottságait ki is kell használni, főként a keresőoptimalizálás terén. Ehhez nyújt segítséget az Ahrefs rendkívül hasznos gyűjtése, cikksorozatunkban ezekből a tippekből szemezgettünk. Az első és második rész után jöjjön a folytatás!

 

12. Alt text a fotókhoz és grafikákhoz

 

Minden fotó vagy grafika feltöltése előtt érdemes tenni egy apró, de fontos keresőoptimalizálási lépést. Az Alt text egy kevésbé ismert SEO-eszköz, pedig gyorsan elkészíthető és a Google algoritmusa kiemelten figyeli. A helyettesítő szöveg néven emlegetett funkció mindig megjelenik, amikor feltöltünk egy képet a WordPress médiatárba. Ezt a szöveget mi adhatjuk meg, és rajtunk kívül csak az internetes keresők látják.

 

Lényegében a fotóhoz tartozó kulcsszavakat kell megadni az Alt text opciónál, de nem csak felsorolás jelleggel. Hogyan kell jó Alt textet írni? Erre részletes választ adunk egy korábbi cikkünkben, ide kattintva átnézhető.

 

13. SEO-cím

 

A blogbejegyzéseknek és aloldalaknak is címet kell adni – ha lehetséges, keresőoptimalizálással. A Google kereső találatai között is megjelenő SEO-cím külön megadható, ha letöltöttük a Yoast WordPress-bővítményt. A cím alatt színes csíkokkal jelzi, hogy mennyire keresőbarát a cím – ha zöld színre vált, akkor megfelelő a tartalma, a hossza és a kulcsszavak használata is.

 

14. Meta leírás

 

A cím természetesen a legfontosabb szövegrész, de mit sem ér, ha a Google-keresőben szintén megjelenő meta leírás nem tökéletes. Ezt a szöveget szoktuk a cím alatt két sorban látni. A Yoast segítségével a meta leírás is szerkeszthető.

 

Ez a szöveg foglalja össze az oldal vagy blogbejegyzés tartalmát, itt minden fontos kulcsszót használjunk, hogy kiegészítse a címet. Maximum 150 karakter lehet, de érdemes 120 karakter alatt tartani. A megfelelő meta leírás elkészítéséhez korábban 7 tippet is adtunk, ide kattintva olvashatók.

 

15. Honlap gyorsítása

 

Pár másodperc türelem – ennyit kapunk a látogatóktól – főleg az új érdeklődőktől –, hogy a honlapunk teljesen betöltődjön. Ha ezt a szintidőt nem érjük el, fel kell turbózni a weboldalt, ehhez pedig remek WordPress-bővítmények állnak rendelkezésre. A legjobb ilyen eszközökről és egyéb gyorsító trükkökről ide kattintva olvashat a Rackhost Tudásbázisban.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek