« Vissza

SEO-útmutató kezdőknek: 6+1 tanács, amelyet bárki követhet

SEO

A honlapok keresőoptimalizálása (SEO) rendkívül bonyolultnak tűnhet. Pedig nem kell tőle tartanunk, kezdőként már 6 egyszerű lépéssel is belevághatunk, illetve még egy újdonságra fontos figyelnünk. Ha csak az alábbi, szaktudás nélkül is követhető útmutatóhoz tartjuk magunkat, máris rengeteget tehetünk azért, hogy a Google-kereső előrébb rangsorolja a weboldalunkat.

 

  1. Kulcsszókutatás

 

Kezdésnek jöjjön 3 kérdés és 3 válasz.

 

– Mi a honlap célja?

– A célközönség elérése és meggyőzése.

 

– Hogyan érjük el a célközönséget?

– Arról írunk a honlapon, amire a célközönség keres.

 

– Hogyan érhetjük ezt el?

– Első lépésként a megfelelő kulcsszavak megtalálásával.

 

Ilyen egyszerű az első képlet: több olyan kulcsszó kell a digitális tarsolyunkba, amely valóban érdekli a célközönségünket. Ehhez már készítettünk hasznos anyagokat: ide kattintva érhető el egy háromrészes cikksorozat a legjobb kulcsszavak megtalálásához.

 

  1. Kulcsszavak használata

 

Megvannak a tökéletes kulcsszavak? Szuper, akkor használni kell őket! Mivel a honlapok tartalma nagyrészt fix, viszont a Google-kereső algoritmusa “éhezik” a rendszeres tartalomra, nagyon fontos blogot vezetni és/vagy tudásbázist kialakítani.

 

A cikkeknél figyelni kell arra, hogy a címekben és az alcímekben használjuk a kulcsszavakat, illetve a szövegek többi részében is többször szerepeljenek. Ha lehet linkeljünk is saját tartalmakat a kulcsszavak említésénél.

 

A bejegyzések témáit tehát igazítsuk a legjobb kulcsszavak köré!

 

  1. Címadás

 

A címeknek nemcsak a Google-algoritmusnak kell megfelelniük, hanem az emberek igényeinek, érdeklődésének és ízlésének is.

 

Olyan vonzó címeket kell kitalálni, amelyek nemcsak az emberek szeme elé kerül, de kíváncsiságot, érdeklődést ébreszt bennük, így kattintanak is a tartalomra.

 

Persze emiatt nem kell bulvárosnak lenniük: a címek csak annyit ígérjenek, amennyit a cikkek kínálnak.

 

  1. Felhasználói élmény

 

Ne mi akarjuk összerakni a honlapot, bízzuk szakemberekre! Olyan felhasználói élményt kell teremteni, amely egyszerűen kezelhetővé, átláthatóvá teszi a honlapot. Mindent gyorsan meg kell tudnia találni az érdeklődőnek, és arra is kell figyelni, hogy mobilbarát legyen a weboldal. Ezt csak profi segítséggel lehet elérni!

 

  1. Linképítés

 

A Google-kereső algoritmusa a honlapok rengeteg apró részletére figyel a rangsorolásnál, de kiemelt elvárása, hogy belső és külső linkek is mutassanak a weboldalra. A linképítés nem bonyolult, a legfontosabb lépéseket egy négyrészes cikksorozatban állítottuk össze, ide kattintva átnézhető.

 

  1. Gyors betöltés

 

A látogatók türelmetlenek, az emberek – és természetesen a Google-kereső – számára fontos, hogy a honlapunk gyorsan betöltődjön. Ebben a GTmetrics nyújt segítséget, használatáról bővebben is írtunk.

 

+1. Már nem elég bevetni a SEO-trükköket!

 

Új SEO-korszak köszöntött ránk, miután a Google-kereső megkapta a Helpful Content Update elnevezésű frissítést. Az algoritmus így már azt is képes eldönteni, mennyire hasznos a tartalom az emberek számára – függetlenül a fenti praktikáktól! Erről az újdonságról ide kattintva olvashatók a részletek – természetesen tippeket is adunk, hogy mindenki könnyen alkalmazkodjon a változáshoz.

Kapcsolódó cikkek