« Vissza

Milyen a jó WordPress tárhely?

Wordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

1 kattintásos telepítés

Nagyban megkönnyíti a weboldalkészítést, ha nem kell külön keresgélni mit és honnan töltsünk le, hanem a megvásárolt webtárhelyre egy gomb megnyomásával automatikusan feltelepíthetjük pár perc alatt a WordPress-t és kezdhetjük is a honlapunk szerkesztését.

99,9% rendelkezésre állás

Fontos előre tájékozódnunk, hogy az adott tárhelyszolgáltató hány százalékos rendelkezésre állást biztosít. Természetesen előfordul, hogy nem tervezett kiesés tapasztalható a szolgáltatásban, de egyáltalán nem mindegy, hogy mire vállal biztosítékot a szolgáltató. Jól hangzik a 99% rendelkezésre állás is, de ha belegondolunk, hogy egy hét 168 órából áll, ennek 1%-a 100 perc, 0,1%-a pedig 10 perc. Egyáltalán nem szeretnénk, ha a weboldalunk heti több, mint másfél órára leállna és mi nem szólhatnánk semmit, hiszen tudtuk, hogy a szolgáltatónk 99%-os rendelkezésre állást vállal. Természetesen nem kell arra gondolni, hogy kötelezően ennyit szünetelni fog a szolgáltatás, ez a váratlan helyzetekre és a hibaelhárítás gyorsaságára vonatkozik, de ha van választási lehetőségünk, akkor inkább olyan szolgáltatót keressünk, amely 99,9% rendelkezésre állást biztosít.

Biztonsági mentés

A rendszeres biztonsági mentés nagyon fontos, ha weboldalról van szó, hiszen az interneten bizony előfordulhat, hogy valaki feltöri a weboldalt, és ilyen esetekben, ha van friss biztonsági mentés, akkor könnyedén visszaállítható a honlap az eredeti állapotába.

SSL tanúsítvány

Az SSL tanúsítvány titkosítja a weboldal és a honlap látogatói közötti kommunikációt, ezáltal harmadik fél nem férhet hozzá a weboldalon megadott személyes adatokhoz. Olyan oldalak esetében, ahol online vásárlásra van lehetőség, vagy személyes adatokat kell megadni, mindenképp javasolt az SSL tanúsítvány használata. Viszont a legtöbb böngésző már nem biztonságosnak jelöli az SSL nélküli oldalakat és erre figyelmezteti is a látogatókat, tehát ha nem szeretnénk, hogy emiatt forduljanak vissza az emberek, akkor a legegyszerűbb bemutató honlap vagy blog esetén is használjuk. Több szolgáltató ingyen SSL tanúsítványt biztosít a webtárhelyek és WordPress tárhelyek mellé, amit csak telepíteni kell. Érdemes tehát körültekintőnek lenni és ilyet választani!

Email tárhely

Céges levelezés kapcsán sokkal profibb hatást kelthetünk, ha domaines email címet használunk, ehhez pedig jól jön, ha a WordPress tárhely csomagunkhoz email tárhely is tartozik, amely alkalmas a levelezéseink tárolására.

Amennyiben WordPress honlapot indítunk, szükségünk lesz egy domain névre és egy WordPress tárhelyre, onnantól kezdve pedig egyszerűen, akár saját magunk is el tudjuk készíteni a weboldalunkat.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek