« Vissza

SSL tanúsítvány telepítése WordPress tárhelyre

AlapokWordpress tárhely

WordPress webtárhely csomagjaink

Az SSL tanúsítvány manapság már szinte minden weboldal számára alapkövetelmény, hiszen titkosítja a látogató és szerver közötti kommunikációt. Mindenképp telepítsük, ha online fizetésre van lehetőség honlapunkon, vagy személyes adatokat kérünk, de a legtöbb böngésző már nem biztonságosnak jelöl minden SSL nélküli oldalt, így érdemes minden esetben alkalmazni.

A Rackhostnál ingyen SSL tanúsítvány jár minden WordPress tárhely mellé, melyet csak telepíteni kell pár kattintással. Ehhez adunk útmutatót a következőkben. 

A Rackhost felhasználói fiókunkba belépve kattintsunk a bal oldalon található Webtárhelyek menüpontra, majd a felül megtalálható Domain fülön tudjuk elvégezni a beállításokat. A Módosítás gombra kattintva be tudjuk állítani honlapunkhoz az ingyenes SSL tanúsítványt. 

Néhány feltételnek teljesülnie kell ahhoz, hogy az SSL tanúsítványt a fent leírt módszerrel telepíteni tudjuk WordPress tárhelyünkre.

Ehhez a következőkre van szükség:

  • A WordPress tárhely a Rackhost rendszerében legyen igényelve és természetesen legyen aktív.
  • A weboldalunkhoz tartozó domain név, amelyhez az SSL tanúsítványt telepíteni szeretnénk, szintén ugyanebben a Rackhost felhasználói fiókban legyen regisztrálva.
  • A rendszerünkben kell hogy legyen, a domain DNS zónája is.
  • Az említett WordPress tárhely IP címére kell, hogy mutasson a www-s hoszt A rekordja és a domain név A rekorja is. Példának okáért weboldalunk esetén a rackhost.hu és a www.rackhost.hu A rekordjairól van szó.

WordPress tárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek