« Vissza

A böngészők nem biztonságosnak jelölik az SSL nélküli oldalakat

Webtárhely

Webtárhely csomagjaink

Az SSL tanúsítvány titkosítja a szerver és a honlap látogatói közötti kommunikációt, ezáltal védelmet nyújt az adatkiszivárgás ellen. Kifejezetten fontos olyan weboldalak esetében, melyek online vásárlásra adnak lehetőséget, valamint személyes adatok megadását kérik. Viszont a titkosított kapcsolat manapság már szinte minden oldal számára ajánlott.

A legtöbb böngésző nem biztonságosnak jelöli az SSL nélküli oldalakat. A Google 2017-től csak azokat tekinti biztonságosnak, melyek rendelkeznek SSL tanúsítvánnyal, azaz https protokollt használnak. Ezt a látogatók tudtára adja, valamint a biztonságos oldalakat előrébb is sorolja a keresőben.

Nem biztosnágosak az SSL nélküli oldalak
  1. ábra

A biztonságos oldalak URL-je mellett, a címsorban egy kis lakatot láthatunk (1. ábra), az SSL nélküli honlapok esetén pedig egy “nem biztonságos” figyelmeztetés jelenik meg. Találkozhatunk felkiáltójeles/feltört lakattal is, amikor nem biztonságos elemeket tartalmaz az oldal, illetve hibás linkeket. Ezt a https://www.whynopadlock.com/ oldalon lehet megtekinteni vagy ellenőrizni. A későbbiekben már a lakat jelzés sem lesz látható, hiszen a cél az, hogy minden weboldal használjon SSL tanúsítványt. Mondanunk sem kell, hogy egyik honlap sem teheti meg, hogy egy ilyen egyszerűen javítható okból kifolyólag veszítsen látogatókat. Hiszen, ha az oldalra érkezve figyelmeztetéssel találják szembe magukat, és nincsenek róla meggyőződve, hogy a meglátogatni kívánt weboldal biztonságos, nagy eséllyel azonnal vissza fognak fordulni.

Hogyan lehet SSL tanúsítványom?

A Rackhost minden webtárhely szolgáltatás mellé ingyen kínálja az SSL tanúsítványt, amennyiben a hozzá kapcsolt domain név is egyazon fiókon belül került regisztrálásra, valamint a Rackhost névszervereit használja. Az ingyenesen biztosított SSL tanúsítvány bekapcsolását az alábbi cikkünk alapján végezheti el, felhasználói fiókjából:
https://www.rackhost.hu/tudasbazis/webtarhely/ssl-tanusitvany-telepitese/

 

Webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek