« Vissza

Milyen trükköket kell bevetni a kattintásokhoz?

Weboldalkészítés

Elkészült a weboldal? Már van is rajta szöveges tartalom? Rendben, akkor jöjjön a legfontosabb kérdés: hogyan lesznek látogatók? Érdeklődő olvasók nélkül ugyanis semmit sem ér ez a felület, kattintások híján legfeljebb a névjegykártyát helyettesíti. Soroljuk a legfontosabb trükköket, hogy a honlap valóban elérje célját.

1, Blog

A visszatérő látogatók szerzésének elsőszámú követelménye, hogy rendszeresen frissüljön a honlapunk szakmai blogja. Mindenről készüljön bejegyzés, amely említésre érdemes és a területünk szakértőjeként pozícionál minket (pl.: új termék vagy szolgáltatás, szakmai elismerés, iparági trendek, stb.). A hatékonyságon segít, ha ezt a feladatot profi szövegíróra bízzuk.

2, Hírlevél

Az online marketing legegyszerűbb és leghatékonyabb eszköze a hírlevél. Ha a GDPR szabályainak megfelelően gyűjtjük az ügyfelek e-mail címeit, akkor bármilyen újdonság, akció, blogposzt vagy szolgálati közlemény kapcsán felkereshetjük a vásárlókat, méghozzá közvetlen eléréssel. A hírlevelekben linkek ügyes elhelyezésével lehet honlapunkra csábítani a feliratkozókat.

3, Sajtóanyag, PR-cikk

Nemcsak az ügyfeleket érdemes e-mailben felkeresni, hanem az újságokat és híroldalakat is. Ha a média számára is vonzóan tálaljuk honlapunk új tartalmait, akkor cikkben is beszámolhatnak róla – jó esetben linkelik is a forrást –, amennyiben az olvasók számára is érdekesnek ítélik meg a sajtóanyagban leírtakat. Fizetett PR-cikkel pedig biztosra mehetünk, igényeink szerint közzétett cikkel is a weboldalra csábíthatjuk az érdeklődőket.

5, Keresőoptimalizálás (SEO)

Bármilyen tartalommal is frissítjük a honlapot, ügyelni kell a megfelelő kulcsszavak használatára. Ha ezt minőségi és egyedi szöveggel tesszük, a Google keresőmotorja is előrébb rangsorolja a weboldalunkat.

7, Közösségi média

Magyarországon a Facebook és az Instagram használata kihagyhatatlan, illetve videós tartalmak esetén a YouTube-csatorna frissítése is kötelező feladat. Az igazán profik LinkedInen, Pinteresten és személyes közösségi oldalas profiljaikon keresztül is a weboldalra terelik az ügyfeleket.

7, Hashtagek

Bármilyen közösségi oldalon osztunk meg tartalmat, nem szabad elhagynunk a témába vágó hashtagek használatát, hiszen az érdeklődők így nagyobb valószínűséggel találkoznak a bejegyzésekkel és kattintanak az új cikkek, blogposztok és ajánlatok linkjeire.

8, Grafika

A link mellé írt ajánló szöveg önmagában már mit sem ér: grafikával fel kell dobnunk! Erre a célra tökéletes választás a Canva használata.

9, Videó

Ha az új bejegyzés ajánló szövegét el tudjuk mondani igényes videóban is, mindenképp éljünk a lehetőséggel, így még több embert bíztathatunk kattintásra.

10, Ajánljuk ott, ahol érdemes

Lényegében bármilyen szakmai környezetben (például egy témába vágó Facebook-csoportban vagy egy LinkedIn-bejegyzés alatti kommentek között) ajánlhatjuk a honlapunk új tartalmait, de csak akkor, ha az adott beszélgetésben valóban hasznos és releváns tartalomnak számít.

Kapcsolódó cikkek