« Vissza

Bloghosting alapok

Online marketingWeboldalkészítés

Pár évvel ezelőtt még furán néztek az emberre, ha a bloghostingról kezdett beszélni, de ma már a blog az egyik vezető promóciós és marketing eszköz, ami ráadásul könnyedén elérhető bárki számára. A blogolás olcsó és egy rendkívül hatékony mód arra, hogy kommunikáljunk másokkal, legyenek azok családtagok, ügyfelek, vagy pedig munkatársak.

Kézenfekvő megoldást kínálnak az ingyenes blog oldalak és programok, amelyek segítségével könnyedén létrehozható egy kezdetleges blog. Ennél azonban sokkal professzionálisabb megoldás a bloghosting. Ennek segítségével a blogot el lehet helyezni a saját honlapon, a saját domain címen és szerencsére ezért sem kell kifizetni horribilis összegeket. Számos webhosting szolgáltató alkalmazkodott a növekvő kereslethez és most már egyáltalán nem ritka, hogy ők is nyújtanak bloghosting szolgáltatást. Azonban mielőtt belevágnánk a bloghostingba, mindenképpen érdemes megnézni, hogy milyen kulcsjellemzői vannak az adott szolgáltatásnak, rendelkezik-e a szükséges eszközökkel egy egyedi, saját arculatot tükröző blog létrehozásához. Ha valaki végül leteszi a voksát a bloghosting mellett, akkor mindenekelőtt egy olyan szolgáltatót kell keresnie, aki minden más területen is megfelelő szolgáltatást nyújt. Itt a megbízhatóság, a stabilitás és a nagy döntési szabadság a fő szempontok.

Amikre figyelni kell

  • Elérhető funkciók: Biztosra kell menni abban, hogy egy elismert blogeszköz is része az igényelt csomagnak. Bölcs dolog lehet figyelembe venni, hogy a jövőben szükség lehet más csatornákra is az ügyfelekkel, barátokkal/családdal való kommunikációban, úgyhogy érdemes nyitva hagyni ezt a lehetőséget is. Ha hozzáadunk a bloghoz egy fórumot is, azzal könnyen választ tudunk adni a felmerülő kérdésekre, és jó esély van arra, hogy összekovácsolódjon egy stabil közösség is.
  • Biztonság: A biztonság a legfontosabb eleme egy olyan oldalnak, ami nagy forgalmat bonyolít, és sok látogatónak tartozik felelősséggel. Meg kell bizonyosodni afelől, hogy a webhosting szolgáltató biztonsági intézkedései kielégítőek.
  • Támogatás: Rendkívül nagy előnyt jelenthet, ha egy webhosting szolgáltató segítséget nyújt a blog létrehozásában, frissítésében és fenntartásában. Érdemes megnézni, hogy a szolgáltató rendelkezik-e gyakorlati útmutatóval, megbízható háttértudással vagy pedig egy jó GYIK szekcióval, és az is előnyös, ha a valósidejű ügyfélszolgálatot részesítik előnyben.

Egy jó webhosting szolgáltató biztosítani fogja, hogy az általa üzemeltetett blog biztonságos, megbízható és megfelelő lehetőséget kínál a blogger számára, hogy kiélje kreativitását. Így a megfelelő kezek között egy blog páratlanul jó befektetés lehet.

Kapcsolódó cikkek