« Vissza

Ki lehet kerülni a to do alkalmazásokat: ezzel a trükkel mindig e-mailben érkeznek a teendői!

E-mailInformatikai alapok

Tiszát és Dunát egyszerre lehet rekeszteni to-do appokkal, a bőséges és kiváló választék ellenére azonban sokan ódzkodnak a tennivalólisták használatától. Például mert annyira az e-mailek világában élnek, hogy a levelező rendszerről nem szívesen lépnek át egy másik alkalmazásba a feladatokért. Erre jelent megoldást egy hasznos program, a FollowUpThen, amely e-mailben küld értesítést az aktuális teendőkről.

A FollowUpThen talán minden idők legjobb ötletét valósítja meg a to-do alkalmazások mezőnyében: e-mailben leírhatjuk, hogy mikor és mit kell tennünk, majd a kért időpontban érkezik is egy levél a feladatról. Fel lehet persze szisszenni, hogy az üzenetek időzítésével ezt már magunknak is meg tudjuk oldani, külső segítség nélkül, ám ez az alkalmazás jóval sokoldalúbb, mint egy apró Gmail-funkció.

Eleve nem kell naptárban kattintgatni az időpont kiválasztásához, csak a @followupthen.com végződésű címre küldeni magunknak a feladatot, a @ jel előtt pedig a sablonok alapján rövidítve beírni az időpontot. Komoly előnyt jelent a sima időzítéshez képest, hogy bizonyos időközönként ismétlődő feladatokról is be lehet állítani értesítőt egyetlen e-maillel.

Íme néhány példa a megfelelő címekhez:

30 perc múlva: 30min@followupthen.com

2 óra múlva: 2hours@followupthen.com

3 nap múlva: 3days@followupthen.com

4 hét múlva: 4weeks@followupthen.com

Ma 16.30-kor: 1630@followupthen.com

Holnap 9 órakor: 9amTomorrow@followupthen.com

Március 30-án: mar30@followupthen.com

2022 január 5-én: 5Jan2022@followupthen.com

A hónap utolsó napján: LastDayOfMonth@followupthen.com

Minden nap 13 órakor: every1pm@followupthen.com

Minden szerdán: everywed@followupthen.com

Minden második hétfőn: every2ndmonday@followupthen.com

Minden hónap első napján 8 órakor: every1st8am@followupthen.com

A sort a végtelenségig lehet folytatni, az alábbi linken minden fontos rövidítés megtalálható:

https://www.followupthen.com/how

Minimális angol nyelvtudással gyorsan meg lehet barátkozni a rövidítésekkel. Ha pedig küldünk egy e-mailt az autocomplete@followupthen.com címre, akkor a 70 legnépszerűbb címmel kapunk e-mailt, majd a válasz mindenkinek lehetőséget kell választani, és a levelezőnk menti is a sablonokat, így később automatikusan kiegészíti őket, ha elkezdjük gépelni. 15 címzettig nemcsak magunknak, hanem kollégáinknak is küldhetünk az e-mailes emlékeztetőkből.

Ehhez semmit sem kell telepíteni vagy letölteni, csak regisztrálni kell. Az ingyenes verzióval havi 50 feladatot küldhetünk magunknak, ebből 5 lehet ismétlődő. Havi 5 dollárért viszont már 750-re nő a havonta küldhető feladatok száma, aminek bőven elégnek kell lennie, de havi 9 dollárért már korlátlanok a lehetőségek. A fizetős felhasználók SMS-t is kérhetnek az emlékeztetőkről, ehhez csak be kell írni a @ jel elé az “-sms” jelzést. A prémium fiókkal rendelkezők naptáron láthatják a beállított figyelmeztetéseket, amelyekből to-do listát is lehet varázsolni, ezzel a beállítással csak akkor tűnik el az emlékeztető e-mail, ha elvégzettnek jelöltük.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek