« Vissza

Miért fontos az email küldésnél a hitelesítés?

AlapokE-mail

A fontos tudnivalók megtekinthetők videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

Komoly gondot jelenthet, amikor a saját domainnel létrehozott email címünkről küldött levelek nem érnek célba. Ezt jellemzően nagyobb email szolgáltatásokat üzemeltető email fiókok esetén tapasztalhatjuk, mint például Gmail-es címzetteknél.

A problémát leggyakrabban az okozhatja, hogy globálisan szigorításra került a SPAM szűrés szabályozása, és most már a levelező kliensek megkövetelik a megfelelő hitelesítés meglétét a domaineknél (DKM, DMARC, SPF). Míg korábban az ilyen hitelesítés nélküli levelek is gond nélkül célba értek, most már visszapattannak, vagy SPAM-be kerülnek.

Ha például egy Gmail-es email címre kiküldött üzenteinkre ún. „visszapattanó” email hibaüzeneteket kapunk, ami tartalmazza az alábbi leírást, biztosak lehetünk, hogy ez a hiba:
This mail is unauthenticated, which poses a security riskto the 550-5.7.26 sender and Gmail users, and has been blocked. The sendermust 550-5.7.26 authenticate with at least one of SPF or DKIM. For thismessage, 550-5.7.26 DKIM checks did not pass and SPF check for[pelda.hu] did not 550-5.7.26 pass with ip: [91.227.138.64]. The sender should visit 550-5.7.26 https://support.google.com/mail/answer/81126#authentication for 550 5.7.26instructions on setting up authentication.

Mit tehetünk ilyenkor? 

Amennyiben a Rackhost levelező szolgáltatásait használjuk, szerencsére ez pár gombnyomással orvosolható! A felhasználói fiókunkba belépve az Emailek menüpontban kiválasztjuk az adott szolgáltatást és a Részletek-re kattintunk.

Rackhost emailek beállítása

Ezt követően kiválasztjuk azt az email szolgáltatáshoz tartozó domaint, amelynél szeretnénk az adott beállítást eszközölni. Ezt a sor végén található Beállítások gomb megnyomásával tudjuk megtenni.

DKIM és SPF beállítások

Az itt megjelenő felületen a Haladó fülre kattintva jelenik meg az a menüpont, ahol a DKIM kezelés beállítható. Ezt egyszerűen a Bekapcsolás -ra kattintva tehetjük meg.

Ezzel a rendszer beállítja a szükséges rekordokat az adott domainhez, így az ezt követően kiküldött leveleink már sikeresen célba fognak érni. Fontos azonban, hogy a rekordok a beállítását követően körülbelül 1 óra múlva frissülnek a rendszerekben, ezt követően érdemes ismét ellenőrizni a levelezést.

Rackhost email haladó beállítások

Mik is ezek a rekordok és miért ilyen fontosak?

SPF

A Sender Policy Framework (SPF) egy email hitelesítési rendszer, melynek célja, hogy megelőzze a spam leveleket azáltal, hogy képes észrevenni az email feladójának meghamisítását, mely egy gyakran kihasznált sérülékenység. Tehát igazolja, hogy a levelet küldő email cím valóban az, aki az adott üzenetet küldte.

 DKIM

A DomainKeys Identified Mail (DKIM) egy olyan megoldás, amely segítségével a domain nevet egy e-mail címhez lehet rendelni, és ez által biztosítható, hogy a küldés valóban azzal a domainnel létrehozott email címmel (mint a pelda.hu esetében az info@pelda.hu) történik.

 

 

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek