« Vissza

DMARC rekord és beállítása

AlapokE-mail

DMARC rekord beállítások

A rekordok beállításairól szóló útmutatónk megtekinthető videó formájában is, lentebb pedig a részletes leírást találja:

 

Amennyiben a megfelelő DKIM és SPF rekordok beállításra kerültek a domainünknél, mégis problémát tapasztalunk az emailek küldésénél, érdemes lehet még finomhangolni pár dolgot.

Az egyik lehetőség a DMARC felvétele lehet a levelezésre használt domain rekordjai közé!


A Rackhost admin felületén a DNS zónák menüpontban a rekordok szerkesztésénél ezt az alábbi módon tehetjük meg :

Rackhost rekordok szerkesztése

A felvett rekord pedig így fog kinézni a DNS zónák menüpontban:

Rackhost DNS zónák menüpont

Mi is az a DMARC rekord?

A Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance (DMARC) irányelv- lehetővé teszi a feladó számára, hogy jelezze, hogy e-mailjei SPF és/vagy DKIM védelem alatt állnak, és utasítást adjon, ha egyik hitelesítési módszer sem felel meg. Ezzel bebiztosíthatjuk a leveleink hitelesítését.

A levelezésünket érintő rekordok módosítását követően, hogyan tudjuk biztosan, hogy mindent jól csináltuk? Küldhetünk teszt emaileket saját privát címeinkre is, de célravezetőbb eleve tesztelésre dedikált szolgáltatásokkal lekérdeznünk az eredményeket. Ilyen tesztelésre tudjuk javasolni például az alábbi oldalt, ahol egyetlen üzenet elküldésével mindent leellenőrizhetünk: https://www.mail-tester.com/

A tesztelés eredménye hasonlóan fog kinézni:

mail-tester ellenőrzés

Itt nem csak az email hitelesítéssel kapcsolatban, de a tartalom megfelelő formázásához is rengeteg hasznos tippet olvashatunk. Amennyiben azonban bárhol elakadást tapasztal az itt eszközölhető módosítások, rekordok és TTL-ek tengerében, ügyfélszolgálatunk rendelkezésre áll. Amennyiben egy tesztelésre dedikált szolgáltatással – például a fent említett mail-tester segítségével – kapott visszajelzést link formájában elküldi számunkra az info@rackhost.hu címre, az alapján könnyebben tudunk segítséget nyújtani a megfelelő beállításokkal.

Üzleti emailt szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek