« Vissza

Site Publisher használata a cPanel felületén

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

Ez a felület lehetővé teszi egy egyszerű ideiglenes weboldal gyors létrehozását, amíg más közzétételi eszközökkel, például a WordPress segítségével létrehoz egy végleges webhelyet. Amikor az új webhely elkészül, el kell távolítania a Site Publisher által létrehozott webhelyet. Amikor ezt a felületet használja, kiválaszt egy megfelelő sablont a weboldalához, majd megadja a weboldal tartalmát, amelyet a sablon kér.

Ezt a felületet használhatja például egy egyszerű webhely létrehozására a vállalkozásának információival, vagy egy bonyolultabb honlap elkészítéséhez.

Megjegyzés: A saját tartalom weboldalra történő feltöltésének lépéseit a WHM-től a weboldalig című dokumentációnkban találja.

Site Publisher webhely létrehozása vagy módosítása

Megjegyzés: Amikor kiválaszt egy lehetőséget, a felület automatikusan elrejti a felület adott szakaszát, és megjeleníti a következő szakaszt. Egy szakaszhoz való visszatéréshez kattintson az adott szakasz címére.

A Site Publisher webhely létrehozásához vagy módosításához az egyik tartományához a következő lépéseket kell végrehajtania:

1.Válasszon ki egy tartományt az elérhető tartományok, kiegészítő tartományok és aldomainek listájából.

  • Ha csak egyetlen domainnel rendelkezik, vagy ha az altartományok vagy kiegészítő domainek létrehozása után egy hivatkozáson keresztül jutott el erre a felületre, a rendszer automatikusan kiválasztja ezt a tartományt, és a következő lépésre lép.
  • A domain kiválasztásával kapcsolatos további információkért olvassa el a dokumentum Domain kiválasztása című részét.

2. Válasszon ki egy sablont a rendelkezésre álló lehetőségek közül.

  • A felület Sablon kiválasztása szakasza minden egyes elérhető Site Publisher sablonhoz megjelenít egy előnézeti képet, nevet és leírást.
  • Ha olyan tartományt választott ki, amely már használ Site Publisher webhelyet, a rendszer előhozza az aktuális sablont.

3. Adja meg vagy frissítse a kívánt webhely tartalmát.

Megjegyzés: A kiválasztott sablon határozza meg a Testreszabás és közzététel szakaszban megadott tartalmat.

4. Kattintson a Közzététel gombra. Megjelenik egy megerősítő üzenet az új weboldal linkjével.

Figyelmeztetés: Ha a Site Publisher webhelyét tartalmazó könyvtár már tartalmaz más fájlokat vagy könyvtárakat, a rendszer a következő műveleteket hajtja végre, amikor a Közzététel gombra kattint:

5. Biztonsági mentést készít a könyvtár tartalmáról. További információért olvassa el a Site Publisher fájljai című részt.

6. Töröljön minden olyan meglévő fájlt, amely ugyanazokat a fájlneveket használja, mint az új Site Publisher webhely fájljai.

7. Mentse az új webhely fájljait a könyvtárba.

 

Domain kiválasztása

A felület Tartomány kiválasztása szakasza a cPanel-fiókjához tartozó minden tartomány domain nevét és webhelykönyvtárát (dokumentum gyökere) felsorolja. Ha egy tartomány jelenleg Site Publisher webhelyet használ, a felület a webhely sablonjának nevét is felsorolja.

  1. Kattintson a domain nevére a domain új böngészőablakban történő megnyitásához.
  2. Kattintson a webhely könyvtárára, hogy a cPanel Fájlkezelő felületén (cPanel ” Főoldal ” Fájlok ” Fájlkezelő) egy új böngészőablakban megnyissa az adott könyvtárat.

Ha a cPanel-fiókja nagyszámú tartományt birtokol, a felület automatikusan lapozgatja a táblázatot. A szakasz jobb felső sarkában található oldalszámokra kattintva navigálhat a domainek oldalai között, vagy a lista tetején található Keresés szövegdoboz segítségével kereshet egy domainre.

 

Site Publisher fájlok

Amikor Site Publisher webhelyet tesz közzé, a cPanel automatikusan elvégzi a következő műveleteket:

1.A szkript elmenti a tartomány dokumentumgyökér aktuális tartalmának másolatát a /home/user/site_publisher/backups/ könyvtárba, ahol a user az Ön cPanel-fiókjának felhasználónevét jelenti.

Megjegyzés: Ha a rendszer e lépés során fájlrendszer- vagy fájlkvóta-hibát észlel, nem menti el, és nem teszi közzé az új Site Publisher-weboldalt.

2. A rendszer törli a meglévő, 30 napnál régebbi Site Publisher biztonsági mentéseket.

3. A rendszer létrehozza az új Site Publisher webhely fájljait, és a tartomány dokumentumgyökerében tárolja azokat.

Ha az új weboldal egyik fájlja ütközik egy meglévő fájllal, a rendszer felülírja a meglévő fájlt az újjal.

  • Ha a rendszer e lépés során hibát észlel, akkor a biztonsági mentésből visszaállítja a webhely eredeti tartalmát, és nem teszi közzé az új Site Publisher webhelyet.
  • A rendszer az új weboldal konfigurációs adatait a /home/user/site_publisher/configurations/ könyvtárba menti, ahol a user az Ön cPanel-fiókjának felhasználónevét jelenti. Ezt a fájlt a home-user-public_html-example.com.json fájlként menti el, ahol a home-user-public_html-example.com a Site Publisher weboldal célkönyvtárát jelöli, a perjelek (/) helyett kötőjelekkel (-).

Fontos: A konfigurációs fájl tárolja a Site Publisher weboldalának összes adatát. Erősen javasoljuk, hogy ne módosítsa közvetlenül ezt a fájlt. Ehelyett mindig ezt a felületet használja a Site Publisher webhelyek módosításához.

A kiválasztott sablon határozza meg a webhely által használt többi fájlt. Ezek a fájlok lehetnek HTML fájlok, képek vagy más típusú fájlok.

  • A sablonok fejlesztésével kapcsolatos információkért olvassa el a Site Publisher sablonok útmutatója dokumentációt.
  • Az egyes sablonokkal kapcsolatos további információkért forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.

 

Site Publisher webhely eltávolítása

Amikor az új webhely elkészül, el kell távolítania a Site Publisher által létrehozott webhelyet.

A Site Publisher által generált fájlokat kézzel kell eltávolítania. További információért olvassa el a Hogyan távolítsunk el egy Site Publisher-weboldalt dokumentációt.

 

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek