« Vissza

Hibaoldalak beállítása a cPanel felületén

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

A hibaoldalak tájékoztatják a látogatókat a webhely elérésekor felmerülő problémákról. Minden problémának saját státuszkódja (például 404) és hibaoldala van.

A webkiszolgáló automatikusan biztosítja az alapvető hibaoldalakat, de a Hibaoldalak nevű felület lehetővé teszi, hogy egyéni oldalakat határozzon meg bármely HTTP-státuskódhoz.

Hibaoldal szerkesztése

Egy hibaoldal testreszabásához hajtsa végre a következő lépéseket:

1. Ha ez a fiók egynél több tartományt kezel, válassza ki a Kezelés menüből azt a tartományt, amelynek hibaoldalát szerkeszteni kívánja.

2. Kattintson arra a hibakódra, amelynek hibaoldalát szerkeszteni kívánja.

  • Ha nem látja a kívánt hibakódot a listában, kattintson az Összes HTTP hibakód megjelenítése fülre. Ezután kattintson a kívánt hibakódra.

3. Írja be az üzenetet a szövegmezőbe.

  • Ha a hibaoldalon információkat szeretne megjeleníteni a webhelyét elérő látogatóról, kattintson a megjeleníteni kívánt információknak megfelelő gombokra.
  • A hibaoldalak további testreszabásához adjon meg további HTML-kódot.

4. Kattintson a Mentés gombra.

A 404-es hibakódot például úgy tesztelheti, ha a domain neve után beír egy nem létező almappa nevet, és akkor a nem található oldalon meg fog jelenni a beírt hibaüzenet.

Figyelem: Amennyiben nem az angol abc betűit szeretné használni a hibaüzenet szövegezésének elkészítésében, akkor az alábbi kódban kell elhelyeznie az ékezetes szöveget, különben nem megfelelően fog megjelenni:

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek