« Vissza

DNS nyomon követése a cPanel felületén

cPanel webtárhely

Áttekintés

Ez a felület olyan eszközöket tartalmaz, amelyek segítenek a hálózati információk lekérdezésében. Például megkereshet egy IP-címet, vagy nyomon követheti az útvonalat a számítógépe és a webhelyét fogadó számítógép között.

Domain keresés

A Domain keresés eszköz a host domain parancsot hajtja végre, ahol a domain egy adott tartományt jelöl. Ez a parancs egy IP-címet old fel egy megadott tartománynévből, és általános DNS-információkat ad vissza a kiszolgálóról.

 

Egy tartomány megkereséséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

  1. Írja be a keresendő tartományt a Keresendő tartomány megadása szövegmezőbe.
  2. Kattintson a Keresés gombra.

Megjelennek a tartomány levelezőkiszolgálói és IP-címei. A tartomány DNS-információit a Zónainformációk címszó alatt is megtekintheti.

 

Útvonal nyomon követése (Traceroute)

Az Útvonal nyomon követése funkció nyomon követi az útvonalat, amelyen a számítógép a webhely eléréséhez halad. Ez a funkció megjeleníti, hogy hány szerveren halad át az adat, mielőtt eléri a webhelyét. Ez az információ azt is tartalmazza, hogy a számítógépének mennyi időre van szüksége a szerver eléréséhez.A kiszolgálóhoz vezető útvonal nyomon követéséhez kattintson a Nyomon követés gombra. A felület megjeleníti azokat az útvonalakat, amelyeket a számítógépe bejár, hogy elérje a kiszolgálóját.


Jelenleg Rackhost rendszerében kezelt cPanel tárhelyek esetében a Traceroute le van tiltva. A funkció engedélyezésével kapcsolatban forduljon ügyfélszolgálatunkhoz:
https://www.rackhost.hu/contact

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek