« Vissza

Kreditek vásárlása és kezelése

Általános Ügyintézés

Hogyan tudok kreditet vásárolni:

A Rackhost admin felületére belépve lehetősége van kredit vásárlására a Számlázás és kreditek menüpont Kreditek alpontjában. A kredit feltöltés gomb megnyomását követően beállíthatja a megvásárolni kívánt bruttó kredit mennyiségét. Itt tudja továbbá beállítani, hogy a vásárolni kívánt kreditekhez, milyen már meglévő vagy új számlázási címet szeretne hozzárendelni.

1. ábra

A megrendelést követően létrejön egy díjbekérő, melyet lehetősége van átutalással vagy bankkártyával fizetni. A sikeres teljesítést követően a Számlázás és kreditek menüpont Kreditek alpontjában lehetősége van nyomon követni kreditegyenlegét, illetve az egyenleg változásait.

Kredit feltöltés
2. ábra

Mire használhatóak fel a kreditek:

A megvásárolt kreditjei a későbbiekben bármikor felhasználhatóak új szolgáltatás vásárlásra, így egyszerűsítve a megrendelés folyamatát. A kreditek bármely Rackhostnál igénybe vehető szolgáltatásra beválthatóak. Domainek esetében beállítható automatikus megújítás, ami azt jelenti, hogy a domain automatikusan megújul, ha rendelkezik megfelelő kredit egyenleggel. Egyéb szolgáltatásaink (tárhely, VPS, Üzleti email stb.) esetében nem kérhető automatikus megújítás. Amennyiben kreditekkel szeretné a díjat rendezni, a Számlázás és kreditek menüpont Befizetés kreditekből gombján keresztül tudja azt elindítani.

Mi történik, ha nincs elég kreditem szolgáltatást vásárolni:

Több tétel esetén, ha teljes egészében nem fedezi a díjat a kredit, akkor a rendszerünk részben beszámítja a krediteket arra a szolgáltatásra, mely fedezhető belőle. Amennyiben nem rendelkezik elég kredittel a legalacsonyabb tétel rendezésére sem, úgy a rendszer nem kínálja fel a kredit beváltást. Ilyenkor feltöltheti a hiányzó összeget kreditben, majd kiegyenlítheti a szolgáltatás ellenértékét a Befizetés kreditből gombra kattintva, a kreditfeltöltés után.

Szeretné megtekinteni a Rackhost szolgáltatásait?

Megnézem

Kapcsolódó cikkek