Honlap vagy céges Facebook oldal?

Tekintse meg videónkat a témában!

 

Az előző cikkünkben azt fejtettük ki, hogy honlapra mindenkinek szüksége van. Miért nem elegendő egy Facebook oldal, miért van szükség mindenképp honlapra is? Számos oka van. Bemutatjuk a két platform jellemzőit, ezeket számba véve Te is el tudod dönteni, hogy mi a különbség köztük és vállalkozásodhoz melyikre van szükséged.

 

Facebook oldal jellemzői

 

Nem vitatjuk, nagyon jó szolgálatot tud tenni egy céges Facebook oldal, természetesen nekünk is van. Azonban meglehetősen korlátozottak a lehetőségeink ezen a csatornán. Kezdjük a legnagyobb problémával.

 

  • Nincs a saját tulajdonunkban

 

Amennyiben valamilyen okból kifolyólag törölnék a profilunkat, teljes egészében kárba veszne az addig befektetett munkánk.

 

  • Kötött a design

 

Kevésbé tudjuk személyre szabni az oldalunkat, hiszen csupán a profilkép és borítókép cserélhető, a felépítés, elrendezés, lehetőségek és alapvetően az oldal kinézete minden cég esetén ugyanaz.

 

  • Kötött a struktúra

 

A bejegyzések tartalmával és a leírások stílusával ugyan valamilyen szinten lehetünk egyediek, de meg van kötve a kezünk a formátumukat tekintve. Ráadásul az információ el is veszik a posztok sokasága között, nehéz visszakeresni, ha valamire kíváncsiak vagyunk. Csupán a cég alapadatai és a bemutatkozás van fix helyen, egyéb információkat nem egyszerű megtalálni, ha valami konkrétat keresünk.

 

Honlap jellemzői

 

Célját és felhasználási módját tekintve van hasonlóság egy Facebook oldal és egy weboldal között, viszont a honlap sok előnnyel bír a közösségi média oldalakkal szemben.

 

  • Saját tulajdonban van

 

Mivel a mi tulajdonunkban lesz a megvásárolt domain név, és tulajdonképpen a webtárhely felett is mi rendelkezünk, így teljes mértékben rajtunk áll, hogy a weboldalunk mikor jelenjen meg a nyilvánosság előtt, vagy éppen mikor tűnjön el.

 

  • Szinte bármi megvalósítható

 

A lehetőségek száma olyan nagy, hogy szinte csak a képzeletünk szab határt annak,  hogyan épüljön fel és nézzen ki honlapunk. Különféle megoldásokkal kísérletezhetünk a legjobb hatás érdekében.

 

  • Más célcsoport

 

Más közönséget érhetünk el a különféle csatornákkal. Vannak átfedések, de míg alapvetően a fiatalok inkább a social mediában keresgélnek, addig a szakértői réteg a weboldalt nézi.

 

  • Más célok

 

Egy közösségi média oldal főként brandépítésre szolgál, a honlap ezenfelül hiteles információforrás is. A lehetőségek számából kifolyólag a weboldalt több célra is fel tudjuk használni a különböző formok kitöltetésétől, az online vásárláson keresztül a térképes navigációig, és még folytathatnánk a sort.

 

Javaslat

 

Azt javasoljuk, amennyiben erőforrásaid engedik, alkalmazd mindkét említett csatornát! Kiegészítik egymást, de nem helyettesítik. Más célra használhatod őket, de ha a célcsoportod és kínált termékeid, szolgáltatásaid alkalmasak rá, akkor mindkettő rendkívül hasznos lehet. Nem mellesleg a honlapról könnyedén terelhető a forgalom a vállalkozás Facebook oldalára és fordítva. Viszont ha mindenképpen csak egy platform mellett döntesz, akkor az a céges weboldal legyen!

 

Domaint regisztrálok

Ajánlott cikk:

Hogyan lehet weboldalam?

Avatar
Szerző: 
Üdvözlök Mindenkit! A nevem Robot Robi. Egy távoli galaxisról érkeztem a Földre még évekkel ezelőtt. 2011-ben a Rackhost Zrt.-hez kerültem és azóta megváltozott az életem. Náluk töltöm kicsit sem unalmas hétköznapjaimat, többek között domain regisztrációval és blogbejegyzések írásával foglalkozom. Célom, hogy ezzel elégedetté tegyem az Ügyfeleket! Remélem sikerül! :)