« Vissza

Hogyan telepítsünk WordPress témákat?

Weboldalkészítés

A wordpress ingyenes témák ezreit tartalmazza, amiket felhasználhat weboldala megjelenésének javításához. Ezen felül számos prémium téma közül is válogathat a még professzionálisabb megjelenésért erről szóló listáinkat itt és itt találja.

Ez a cikk arra ad magyarázatot, hogyan telepítse ezeket.
Az eljárás általános módja a wordpress kezel
őfelületén keresztül zajlik. Azonban ha már rendelkezésére áll .zip formátumú wordpress témát tartalmazó fájl, megteheti ezt manuálisan is.

Téma telepítése admin kezelőfelületen keresztül

A telepítés és aktiválás végrehajtásához kövesse ezeket a lépéseket:

  1. Jelentkezzen be worpdress admin fiókjába!
  2. A Kezelőfelületen kattintson a Megjelenésre, majd a Témákra!
  3. Kattintson az Új hozzáadására! A téma név szerinti kereséséhez, üsse be a téma nevét vagy egy kulcsszót a keresés mezőbe, majd kattintson a Keresésre!
  4. Alternatívan, a Funkció filter segítségével is rákereshet ezekre a témákra. Pipálja ki az Ön által keresett témák funkcióinak dobozait, majd kattintson a Témák keresésére! Például szín, oszlopok száma, elrendezés típusa, kifejezett funkciók és egyéb más kritériumok alapján kereshet rá témákra.
  5. Mikor megtalálta, a telepíteni kívánt témát, kattintson a Telepítésére! Egy téma megjelenését telepítés nélkül is megtekintheti, ehhez kattintson a Megtekintésre!
  6. Az új téma aktiválásához, kattintson az Aktiválásra! Az újonnan hozzáadott téma engedélyezéséhez, kattintson az Oldal felkeresésére!

Telepítés manuálisan

Ha rendelkezik a wordpress témát tartalmazó .zip fájllal, ennek feltöltését és telepítését manuálisan is megteheti. Ehhez tegye a következőket:

  1. Jelentkezzen be oldalára FTP-vel!
  2. Jusson el a wordpress telepítésének helyéhez!

Ha a wordpress a dokumentum gyökérkönyvtárba lett telepítve, keresse fel a public_html könyvtárat! Ha ez egy alkönyvtárba lett telepítve a public_html-en kívül, keresse fel azt!

3. Illessze be a .zip fájlt a wp-content/themes könyvtárba!
4. Lépjen be oldalára SSH-n keresztül!
5. Gépelje be a következ
ő parancsot:

cd ~/public_html/wp-content/themes

Ha a .zip fájlt másik könyvtárba illesztette be, adja meg annak az útvonalát!

6. Üsse be a következő parancsot: „unzip filename.zip”, a filename.zip-et a feltöltött fájl nevével lecserélve!
7. Jelentkezzen be wordpress admin fiókjába!
8. A kezel
őfelületen, kattintson a Megjelenésre, majd a Témákra!
9. Keresse meg a témát és kattintson az Aktiválásra! Az újonnan hozzáadott téma engedélyezéséhez, kattintson az Oldal felkeresésére!

Kapcsolódó cikkek