Fontos! WordPress tárhelyeink esetében FTP és SSH felhasználó létrehozására kényelmi és biztonsági okok miatt nincs lehetőség. Ha szükséges bármilyen fájlművelet, az fájlmenedzser bővítmény segítségével végezhető el.

Amennyiben szeretne új FTP-t létrehozni, úgy a következőket kell tennie:

  • Jelentkezzen be a rackhost.hu oldalon az admin felületére! (Ehhez a szolgáltatás megrendelésekor megadott e-mail címére és a felhasználói jelszavára lesz szüksége.)
  • A belépést követően az webtárhelyek menüpont alatt láthatja nálunk kezelt webtárhelyeit melyekre FTP-k hozhatóak létre.
  • Itt a megfelelő tárhely mellett válassza a beállítások opciót! (1. ábra)
  • Ezt követően válassza az FTP opciót! (2. ábra)
  • Az új FTP felhasználó gomb segítségével tudja megadni a kívánt paramétereket.
Webtárhelyek
1. ábra

Itt alapvetően két lehetősége van FTP kapcsolat létrehozására. A lenyitható weboldal sorban egyrészt kiválaszthatja, hogy melyik konkrét domainhez jöjjön létre az FTP kapcsolat, illetve választhatja az Összes opciót is. (3. ábra)

FTP felhasználó létrehozása
2. ábra

Konkrét domain beállítása esetén, csak az adott domainhez tartozó mappához fér hozzá FTP-n keresztül és csak ide tölthet fel tartalmat. Ez a megoldás akkor praktikus, ha azt szeretné, hogy egy személy csak egy adott weboldal tartalmához férhessen hozzá. Ha az Összes opciót választja, akkor az FTP kapcsolat a tárhely gyökérmappájához fog létrejönni, innen pedig egyidejűleg lehet elérni az összes tárhelyhez kapcsolt domaint a /web mappából.

Új FTP felhasználó létrehozása
3. ábra

Természetesen akár több FTP létrehozására is lehetősége van a webtárhely specifikációinak méretkorlátait figyelembe véve.
Amennyiben a meglévő FTP fiók jelszavát kívánja megváltoztatni, akkor arra szintén ezen a menüponton belül van lehetősége.