« Vissza

Milyen hibákat lehet elkövetni domain regisztrációnál?

Domain

A névválasztáson kívül több más dologra is oda kell figyelni, hogy tényleg azt a domaint kapjuk, amit szeretnénk. A domain bejegyzése a regisztrátorok kezében van, így fontos, hogy megfelelő szolgáltatót válasszon. Érdemes szétnézni a regisztrátor honlapján, hogy egy biztos hátterű, komoly vállalatot válasszon, mint a Rackhost Zrt.

Regisztrálás előtt

A domain bejegyzése előtt soha ne adja ki senkinek a kívánt nevet! Ne rendeljen meg promóciós anyagokat a regisztrálás előtt, így megakadályozhatja a visszaéléseket, nem csaphatnak le mások, vagy a versenytársak a névre! A domain név nyilvánosságra hozatala előtt várja meg a regisztrátortól kapott visszaigazolást a bejegyzésről!

A regisztrátor

A regisztrátor kiválasztásakor győződjön meg a vállalat szakértelméről, múltjáról, tapasztalatairól! Fontos, hogy megbízható vállalatot válasszon, hiszen ha a regisztrátor megszűnik, problémássá válhat a domain átköltöztetése egy másik szolgáltatóhoz. Keressen a vállalat honlapján referenciákat, ha nem talál, akkor kérjen tőlük! A Rackhost Zrt. honlapján megtalálja a kívánt információkat, illetve az ügyfélszolgálat várja egyéb kérdéseit a szolgáltatásokkal kapcsolatban.

Ki a domain tulajdonosa?

A bejegyzés után ellenőrizze, hogy tényleg a saját nevére lett regisztrálva a domain, és nem a szolgáltatóéra! Néhány regisztrátor ilyen etikátlan lépést tesz azért, hogy az ügyfelet magához láncolja. A bejegyzés részleteiről tájékozódhat az Internet Szolgáltatók Tanácsának who.is adatbázisában.

A domain lejárati időpontja

Ne felejtse el a domain lejárati időpontját! A lejárat előtt érdeklődjön a domain megújításáról, így megakadályozhatja, hogy a domain neve parkolásba, majd ezután pedig törlésre kerüljön.

Megváltozó adatok

Ha változik az elérhetőség, cím, telefonszám, e-mail cím, feltétlenül értesítse a szolgáltatót is! A domain megújításánál fontos, hogy elérje egymást a két fél.

Regisztráló e-mail cím

A regisztrációnál egy céges e-mail cím használata a célszerű, így megakadályozható, hogy valamelyik tulajdonos, vagy alkalmazott saját, privát e-mail címével visszaéljen a vállalattól való esetleges távozása után.

Hazai regisztrátorok

Domain regisztrációnál érdemes a hazai regisztrátorok szolgáltatásait igénybe venni. Lehet, hogy vannak olyan külföldi szolgáltatók, akik valamennyivel olcsóbb szolgáltatásokat nyújtanak a magyar vállalatoknál, ám sokkal nehezebb egy ilyen külföldi cég előéletét, szakértelmét megvizsgálni. Ha valamilyen probléma merülne fel a domainnel kapcsolatban, akkor a kapcsolattartás is sokkal nehezebb lehet a nyelvi akadályok miatt.

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek