« Vissza

Így találhatunk ingyenes stock fotókat a WordPress-honlap blogbejegyzéseihez

Weboldalkészítés

A jó szöveg csak a WordPress-honlap alapja, a vizualitás legalább ennyire fontos az eredményekhez. A figyelemfelkeltő grafikai elemek mellett a fotók is elengedhetetlenek, akár a főoldalon, akár az aloldalakon, akár a blogbejegyzésekben. Ehhez viszont nem, vagy nem mindig van szükség profi fotósra, többnyire elég ha jogdíjmentes, mégis profi képeket használunk.

 

Erre megannyi weboldal specializálódott, az egyik ilyet, a Freepiket már ki is emeltük, most viszont a WPBeginner segítségével több ilyet is ajánlunk.

 

Freeimages

 

Jelenleg a Freeimages a legtöbbet látogatott stock fotó oldal, minden igényt kielégítő kínálattal. Több millió fotó, vektorkép, ikon és egyéb vizuális tartalom érhető el.

 

Minőségi kínálata minden célnak megfelel, legyen szó blogbejegyzések illusztrálásáról, prezentációk felturbózásáról, hírlevelek színesebbé tételéről vagy honlapok modern megjelenéséről.

 

A keresője remekül működik, de a kulcsszavak beírása mellett a kategóriák böngészésével is fel lehet fedezni a kínálatot.

 

A letöltés a lehető legegyszerűbb: ha megtetszik egy kép, csak rá kell kattintani, majd a nagyobb méretben megjelenő fotó mellett a “Free Download” feliratra kattintani.

 

Pixabay

 

A Pixabay talán a leghíresebb stock fotó oldal, hiszen régi motoros ezen a téren, neve 14 év alatt összefonódott a jogdíjmentes képekkel. Főként azért, mert itt találni a legtöbb CC0 licenccel rendelkező stock fotó, amelyeket mindenféle korlátozás nélkül lehet használni.

 

A fotók mellet videók és hanganyagok is találhatók a több milliós kínálatban, így remek megoldás azoknak, akik változatos tartalmakkal szeretnék feldobni a szövegeket.

 

Unsplash

 

Az Unsplash a képek minőségéről lett híres, hiszen gondosan válogatott fotótárral rendelkezik.

 

Népszerűségének másik oka, hogy API-jával rengeteg online szolgáltatás tudja beéépíteni az Unsplash kínálatát. Ennek köszönhetően WordPress-bővítménnyel is rendelkezik, így a WordPress-alapú honlapok számára a leginkább kézenfekvő megoldás, a blogbejegyzések írása közben el sem kell hagyni a szerkesztői felületet az Unsplash-képek felhasználásához.

 

Szintén hozzájárul a sikerhez, hogy rendelkezik Chrome-bővítménnyel is, amellyel még gyorsabb a stock fotók keresése és letöltése.

 

A negyedik titka pedig a közösségépítés, hiszen profi fotósok széles táborát csábította magához.

 

Vecteezy

 

Ahogy a neve is utal rá: a Vecteezy a vektoros képek, ikonok és grafikák otthona.

 

Az anyagok egy része ingyen letölthető, más tartalmakért fizetni kell. Az ingyenes kínálat is bőséges, hiszen az oldal 40 millió fájlhoz kínál hozzáférést.

 

Hasznos, hogy a Vecteezy online szerkesztővel is rendelkezik, tehát bármilyen program letöltése nélkül lehet alakítani a vizuális anyagokon.

 

+1 tipp: Canva

 

A Canva szolgáltatásait leginkább grafikai megoldásokhoz ajánlottuk, de meg kell jegyezni: óriási stock fotó készlettel is rendelkezik – a fizetős verzió kínálata még nagyobb –, a képek pedig bármilyen formában, akár önmagukban is felhasználhatók, tehát nem feltétlen kell grafikai elemnek lenniük.

Kapcsolódó cikkek