« Vissza

Rackhostnál regisztrált domain beállítása Shoprenter webáruházhoz

Domain

Sokan indítanak Shoprenter webáruházat és gyakran keresnek fel minket azzal kapcsolatban, hogy a domain beállításnál hibába ütköznek. Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani.

 

Előfordul, hogy a Shoprenter felületén, a Domain átirányítás menüpontban a nem megfelelő hibaüzenet jelenik meg és nem tudják a www nélküli domaineket felvenni. Ebben az esetben a domain regisztrátornál létrehozott felhasználói fiókunkban kell néhány beállítást eszközölnünk. 

 

Amennyiben a Rackhostnál regisztráltuk a szóban forgó domain nevet, a következőket kell tennünk:

 

 

Rackhost bejelentkezés

 

  • Ezután végezzük el a szükséges beállításokat a “Domainek” menüpont alatt. Válasszuk ki a domaint, amelyet a webáruházhoz használni szeretnénk, majd a “Rekordok szerkesztése” gombra kattintva az A, CNAME, TXT rekordok résznél állítsuk be a Shoprentertől kapott értékeket az alábbiak szerint:

 

Shoprenter beállítás

 

  • A típusú rekordhoz: a Rackhost-nál megvásárolt domainhez állítható be a Shoprenter-től kapott IP cím, amit a webáruház admin felületén a Beállítások>Webshop beállítások>Domain átirányítás menüpontban látunk

 

  • CNAME típusú rekordhoz: a domainből létrehozott Shoprenteres webáruház címét szükséges megadni, pl: sajátdomain.myshoprenter.hu

 

  • TXT rekordhoz: a Shoprentertől kapott teljes értéket szükséges megadni.

 

  • A rekordok megadhatóak az “Új rekord” zöld gomb megnyomásával. Amennyiben már létező rekordokat szeretnénk módosítani, úgy az adott rekord típus sorának végén a ceruza (szerkesztés) ikonra kattintva módosíthatunk az értékeken.

 

  • A rekordok megadását követően kattintsunk a képernyő tetején megjelenő “Módosítások véglegesítése” gombra, így a zóna TTL értékének megfelelően (általában 60 perc elteltével) életbe lépnek a változások.  

 

  • Amint a szükséges beállítások elkészültek, a Shoprenter felületén ellenőrizzük, hogy megfelelően létrejött-e a kapcsolat!

 

Amennyiben valami nem megfelelő, vagy nem biztos benne, hogy jól adja meg a beállításokhoz szükséges adatokat, keresse fel a Rackhost ügyfélszolgálatát, akik készséggel állnak rendelkezésére és beállítják Önnek. A kérést a Rackhost-nál létrehozott felhasználói fiók email címéről írja meg a info@rackhost.hu címre a pontos rekordokkal (lehetőség szerint másolva, szöveges formában)!

Szeretne domaint regisztrálni?

A Rackhostnál mindezt gyorsan és egyszerűen megteheti.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek