« Vissza

WordPress telepítése WP Toolkit segítségével a cPanel felületén

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

A cPanel menüjéből elérhető WP Toolkit felületen gyorsan és könnyedén telepíthetünk WordPress tartalomkezelőt a tárhelyünkhöz kapcsolt domainek alá. Ehhez először mindenképp szükséges az adott domaint sikeresen a tárhelyhez kapcsolnunk. Ezt követően a WP Toolkit felületén egyszerűen a Telelpítés-t kell kiválasztanunk:

A megjelenő felületen lesz szükséges megadnunk a legfontosabb adatokat amikkel a WP Toolkit elvégzi a WordPress telepítését:

  • Az Általános szekcióban a lenyíló menüből lehetőségünk van kiválasztani az oldalhoz használni kívánt domaint és a telepítési könyvtárat. Amennyiben a domain hozzákapcsolásakor beállítottuk a megfelelő könyvtárat, a „Telepítési könyvtár” rész üresen hagyható. Ugyanitt lesz kiválasztható a telepített WordPress verziója és nyelve, illetve az esetlegesen használt modul vagy téma készlet
  • A WordPress adminisztrátor szekcióban adjuk meg admin felhasználónk adatait. Itt érdemes lehet minél bonyolultabb felhasználónév jelszó páros megadni, akár a használva a rendszer által generáltakat is, és ezeket mindenképpen jegyezzük fel valahová. Email címnek pedig valódi, működő címet állítsunk be, amihez rendelkezünk hozzáféréssel, hiszen ide fog minden az oldallal kapcsolatos értesítés. Valamint egy elfelejtett jelszó esetén ezzel lesz lehetőség visszaállítani a hozzáférésünket
  • Az Adatbázis szekcióban adhatjuk meg az oldalunk által használt  adatbázis adatait. Itt érdemes lehet minél bonyolultabb adatbázisnevet, felhasználót és jelszót használni, akár itt is a rendszer által generált adatokat használva, és ezeket is mindenképpen jegyezzük fel valahová.

Az adatok sikeres megadását követően az oldal alján található gombbal elindíthatjuk a telepítési folyamatot, ami pár perc alatt végbemegy. Ezt követően egyszerűen csak be kell jelentkeznünk a WordPress admin felületén keresztül, ami mindig elérhető az adott domain után beírva a böngészőbe a /wp-login.php-t (www.pelda.hu/wp-login.php) és megkezdhetjük az oldalunk szerkesztését.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek