« Vissza

Víruskereső a cPanelen

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok


A cPanel tárhely rendelkezik beépített víruskeresővel, amit a Tools menü Speciális menüpontjából lesz lehetőségünk elindítani. A fenyegetéseket így manuálisan is lesz lehetőségünk ellenőrizni, de a ClamAV® Viruskereső, ha biztonsági fenyegetést észlel, rendszerüzenetben értesít minket, hogy hajtsunk végre egy ellenőrzést.

Új keresés indítása

A tárhelyen történő vizsgálat megkezdéséhez hajtsuk végre a következő lépéseket:

1. Válasszuk ki a vizsgálandó szolgáltatást:

  • Teljes kezdőkönyvtár beolvasása (Scan Entire Home Directory) – Ez a beállítás a tárhely teljes kezdőkönyvtárt átvizsgálja.
  • E-mail beolvasása (Scan Mail) – Ez a beállítás a tárhely összes levelezési mappáját átvizsgálja.
  • Nyilvános FTP-terület beolvasása (Scan Public FTP Space) – Ez a beállítás az összes olyan mappát átvizsgálja, amelyhez nyilvánosan hozzáférhetünk FTP-szolgáltatásokon keresztül.
  • Nyilvános webterület beolvasása (Scan Public Web Space)  – Ez a beállítás az összes olyan mappát átvizsgálja, amelyhez nyilvánosan hozzáférhetünk a weben keresztül.

2. Kattintsunk a Scan Now (Beolvasás most) gombra. A vizsgálat során egy új felület jelenik meg a következő információkkal:

  • File (Fájl) – Itt jelenik meg a rendszer által átvizsgált fájlok száma. Megjeleníti a beolvasandó fájlok teljes számát is.
  • Adat (Data) – Ez a rendszer által beolvasott adatok mennyiségét mutatja. Megjeleníti a beolvasandó adatok teljes mennyiségét is.
  • Szkennelés állapota (Scanner Progress) – Ez a beolvasás előrehaladását mutatja.
  • Fertőzött fájlok (Infected Files) – Ez a lista azokat a fájlokat sorolja fel, amelyekben a vizsgálat rosszindulatú szoftvert észlelt.

A vizsgálat bejezése akár több percet is igénybe vehet. Miután a rendszer befejezte a vizsgálatot, visszatér a Vírusellenőrző felületre.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek