« Vissza

Lemezhasználat a cPanel felületén

cPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

Ez a felület információkat jelenít meg a fájljairól, a könyvtárairól és arról, hogy hogyan használja a fiókja lemezterületét. Ez segít a lemezterület-kvóta használatának kezelésében, mivel megjeleníti azokat a fájlokat és könyvtárakat, amelyek nagy mennyiségű merevlemezterületet használnak.

 

Fontos: Ha a Write failed: disk quota exceeded figyelmeztetést kapja, akkor fiókja felhasználta a kvóta által megengedett maximális lemezterületet. Nem tud fájlokat menteni, mert nem marad lemezterület.

 • Forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, amennyiben nagyobb lemezhasználati kvótát szeretne kérni.
 • A kvótához közeli vagy azt meghaladó fiók mentési folyamata meghiúsulhat, mert a rendszer nem tudja kiírni a szükséges fájlokat, például egy adatbázis-zárfájlt.

Lemezhasználat

Ez a felület a következő lemezterület-használati összefoglalókat jeleníti meg:

 • Az otthoni könyvtárában található fájlok.
 • Rejtett alkönyvtárakban létező fájlok.
 • A Mailman által kezelt levelezési listák.
 • Olyan fájlok, amelyeket az otthoni könyvtár nem tartalmaz.

 

Megjegyzés: A grafikonon a sávok a legnagyobb könyvtárhoz viszonyított lemezhasználati mennyiségeket mutatják.

Hozzáférés a fájlkezelőhöz

Kattintson a felsorolt könyvtárak bármelyikére a megfelelő alkönyvtár megnyitásához a Fájlkezelő felületen (cPanel ” Kezdőlap ” Fájlok ” Fájlkezelő).

 

Megjegyzés: A Fájlkezelő felülete (cPanel ” Kezdőlap ” Fájlok ” Fájlkezelő) nem jeleníti meg a lemezhasználati információkat az egyes fájlokra vonatkozóan, amelyeket a kezdeti könyvtár tartalmaz.

 

A Fájlkezelő felület (cPanel ” Kezdőlap ” Fájlok ” Fájlkezelő) és ez a felület által megjelenített adatok között eltérések lehetnek:

 • Az új fiókok ugyanazt az UID-t használhatják, mint a korábban megszüntetett vagy törölt fiókok. Ebben az esetben az új fiók átveszi az előző fiók fájljainak tulajdonjogát, ami miatt a fiók úgy tűnhet, mintha kvótán felüli lenne.
 • A legtöbb fájl a tényleges méreténél valamivel több lemezterületet foglal el. Például egy 300 bájtos fájl 4 KB tényleges lemezterületet foglalhat el.
 • A lemezterület-használati információk nem jelzik, hogy maga a könyvtár mennyi helyet használ. Általában a könyvtárak önmagukban elhanyagolható mennyiségű lemezterületet foglalnak el.
 • A rendszer a MySQL® adatbázis méretét és a PostgreSQL® adatbázis méretét is figyelembe veszi a fiók lemezhasználatának kiszámításakor. A rendszer azonban nem érvényesíti a fiók lemezterület-kvóta korlátját, ha egy adatbázis mérete miatt a fiók túllépi a korlátot. További információért olvassa el a kvótamódosítási dokumentációt.
 • Az ezen a felületen megjelenített számadatok nem feltétlenül tükrözik a fiók lemezterületének legutóbbi változásait.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek