« Vissza

Indexek a cPanel felületén

cPanel webtárhely

Áttekintés

Amikor egy látogató a honlapja egy oldala helyett egy könyvtárat ér el, a böngésző általában a könyvtár indexoldalát jeleníti meg. Ha nincs indexoldal, a böngésző az adott könyvtárban lévő fájlok listáját jeleníti meg. Az Indexek felület segítségével meghatározhatja, hogy a kiszolgáló hogyan jelenítse meg egy adott könyvtár indexét a látogató számára, vagy letilthatja az index megjelenítését egy könyvtár esetében.

Indexbeállítások kezelése

Egy könyvtár indexbeállításainak kezeléséhez hajtsa végre a következő lépéseket:

1. Navigáljon a kívánt mappához a következőkkel:

  • A könyvtárban való navigáláshoz kattintson a mappa ikonjára  vagy a könyvtár nevére.
  • A könyvtárban egy szinttel feljebb navigáláshoz kattintson a könyvtárak tartalmát tartalmazó lista tetején a Felfelé egy szinttel gombra.
  • A kezdeti könyvtárban való navigáláshoz kattintson a könyvtárak listája fölött a Kezdőlap gombra.
  • Az alkönyvtárak megtekintéséhez és kiválasztásához kattintson a szülő könyvtár nevére. Ezután kattintson a kívánt alkönyvtár nevére.

2. Egy könyvtár vagy alkönyvtár biztonsági beállításainak konfigurálásához kattintson a Műveletek oszlopban a Szerkesztés gombra, így egy új felület jelenik meg.

3. Válassza ki az alábbi lehetőségek egyikét:

  • Inherit (Öröklés) – A könyvtár örökli a szülő könyvtár indexbeállítását. Ha a szülő könyvtár nem rendelkezik indexbeállításokkal, a könyvtár a rendszer alapértelmezett beállításait használja.
  • Nincs indexelés – A kiszolgáló nem listázza a könyvtár tartalmát. A böngészők egy üzenetet jelenítenek meg, amely szerint a tartalom tiltott.
  • Csak fájlnevek megjelenítése – A kiszolgáló a könyvtár tartalmát csak fájlnevek formájában listázza.
  • Show Filename and Description – A kiszolgáló felsorolja a fájlneveket és további információkat, például a fájl méretét és típusát.

4. Kattintson a Mentés gombra. Az új indexbeállítás megjelenik az Indexek felületen az Index típusa oszlopban.

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek