« Vissza

Email fiókok menüpont használata a cPanel felületén

AlapokcPanel webtárhely

cPanel webtárhelycsomagok

Áttekintés

A cPanel felületén található E-mail fiókok menüpontban tudjuk kezelni a már létrehozott email fiókjainkat. A felület megnyitását követően egy táblázatos felületen láthatjuk a jelenleg aktív fiókokat. Itt a keresősáv szöveges mezőben konkrét címre kereshetünk, vagy használhatjuk a szűrőket: Összes, Restricted (Korlátozott), Rendszerfiók, Exceeded Storage (Túllépett tárhely). A táblázatban minden email fióknál látni fogjuk a fiók címét, a korlátozottságát (Restrictions) és a kiosztott/használt tárhelyet (Storage). Az oszlopok címeire kattintva tudjuk az adott paraméter alapján sorba rendezni fiókjainkat.

Az táblázat első oszlopában található jelölőnégyzet segítségével jelölhetünk ki több email címet, amiket a gomb megnyomásával ezt követően törölhetünk. Fontos: Ezt a műveletet nem lehet később visszavonni! Amennyiben Új e-mail fiókot szeretnénk létrehozni  a gombra kell kattintanunk. A megjelenő új felületen tudjuk elvégezni a létrehozni kívánt fiók beállításait mint a jelszó megadása, tárhelyméret és korlátozások beállítása. Egy, már létrehozott fiók esetében ugyanezt a felületet a kiválasztott email sorában a gombra kattintva érhetjük el a jelenlegi paraméterek módosításához.

Közvetlen belépés egy adott email fiókba

A E-mail fiókok menüpontból van lehetőségünk közvetlenül belépni egy kiválasztott email fiókba, ún. token-alapú belépéssel, így nem szükséges a jelszó megadása. Ehhez a kiválasztott email cím sorában a gombot kell először megnyomnunk. A megjelenő új oldalon pedig az Open gombra kell kattintanunk és így sikeresen belépünk a webmailes felületre:Segítség külső klienssel történő használathoz

Amennyiben külső levelező klienssel szeretnénk használni (mint például Outlook, Thunderbird, Windows Mail) az email fiókjainkat, a helyes beállítások elvégzéséhez segítséget a gomb megnyomásával kérhetünk. Az itt megjelenő új oldalon rendelkezésünkre áll minden információ a szükséges beállítások elvégzéséhez, illetve ezeket emailben is kiküldhetjük egy tetszőleges email címre az oldal alján található Email Instructions menüpontból:

 

 

 

cPanel webtárhelyet szeretne?

A Rackhost kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelő csomagot.

Megnézem

Kapcsolódó cikkek